Britanicul Andy Murray a fost ales în Consiliul jucătorilor din circuitul ATP

Fostul lider mondial, respectiv canadianul Felix Auger-Aliassime, australianul John Millman şi francezul Jeremy Chardy îi vor înlocui pe sârbul Novak Djokovic, americanul John Isner, canadianul Vasek Pospisil şi americanul Sam Querrey, care s-au retras pentru a forma un nou organism - Asociaţia Profesionistă a Jucătorilor de Tenis (PTPA).
Jucătorul de tenis britanic Andy Murray.
Jucătorul de tenis britanic Andy Murray. (Getty Images)

Britanicul Andy Murray, canadianul Felix Auger-Aliassime, australianul John Millman şi francezul Jeremy Chardy au fost aleşi în Consiliul jucătorilor din circuitul ATP, a anunţat Asociaţia jucătorilor de tenis (ATP), luni, citată de Reuters.

Această situaţie a avut loc după ce sârbul Novak Djokovic, americanul John Isner, canadianul Vasek Pospisil şi americanul Sam Querrey, au părăsit organizaţia pentru a forma Asociaţia Profesionistă a Jucătorilor de Tenis (PTPA).

Din acest Consiliu ATP, mai fac parte campionii Roger Federer şi Rafael Nadal, fiecare câştigător a 20 de titluri de Mare Şlem.

ATP a fost o asociaţie formată de jucători în 1972, pentru a reprezenta interesele sportivilor şi acum include şi reprezentanţii proprietarilor de turnee.

Pe lângă ATP şi WTA, asociaţia jucătoarelor profesioniste de tenis, acest sport este controlat şi de Federaţia Internaţională de Tenis şi de cele patru turnee de Mare Şlem.