Moment şocant. Piscina unui zgârie-nori este distrusă de un cutremur în Filipine [video]

Cutremur în Filipine
Cutremur în Filipine (screenshot tramite video Youtube)

O serie de imagini tulburătoare par preluate dintr-un film dar, din nefericire, sunt reale. După cutremurul cu magnitudinea 6,3 grade pe scara Richter, care a zdruncinat insula Luzon din Filipine şi s-a soldat cu numeroase pierderi umane şi daune materiale, luni, 22 aprilie a urmat altul şi mai puternic, de 6,4 grade pe scara Richter, imaginile captate i-au emoţionat pe cei care au fost martori direcţi.

Scenele arată un zgârie-nori situat în Manila, în complexul de apartamente de lux cunoscut sub numele de Anchor Skysuites.

În momentul mişcării telurice, o persoană care se afla pe stradă, a surprins momentul în care apa dintr-o piscină care a cedat cade violent de-a lungul celor 53 de etaje ale clădirii din Chinatown din Manila. Clipul video a fost postat pe Youtube.

Strigătele de teamă însoţesc secvenţele înregistrării care nu a fost întreruptă niciun moment, în pofida evenimentelor şocante produse în această zonă exclusivistă care nu a scăpat de ravagiile naturii.

Presa filipineză - printre care Inquirer.net - a distribuit imaginile înregistrate de localnicul ce a surprins momentul în care clădirile uriaşe se “aplecau” din cauza cutremurului.

Potrivit rapoartelor realizate de Crucea Roşie din Filipine (PRC), cel puţin 59 de persoane au fost rănite şi 19 au dispărut în Porac, Pampanga, după ce cutremurul a lovit mai multe zone din insula Luzon. Într-o postare pe pagina Facebook, autorităţile din PRC au declarat că încă se desfăşoară operaţiuni de căutare şi salvare a persoanelor dispărute, în timp ce răniţii au fost transferaţi la Spitalul Judeţean José Sungco din Porac.