Miting PEGIDA atrage mii de oameni în Dresda. Ţinta: Merkel

Grupul anti-imigraţie PEGIDA a ieşit din nou pe străzile oraşului Dresda pentru a critica politica Germaniei faţă de refugiaţi. Mitingul a atras şi 200 de manifestanţi care se opun viziunilor xenofobe ale grupului.
Suporterii grupului PEGIDA demonstrează prin Dresda împotriva programului Angelei Merkel de acceptare a imigranţior din Orientul Mijlociu 12 octombrie 2015
Suporterii grupului PEGIDA demonstrează prin Dresda împotriva programului Angelei Merkel de acceptare a imigranţior din Orientul Mijlociu 12 octombrie 2015 (ROBERT MICHAEL/AFP/Getty Images)

Grupul anti-imigraţie PEGIDA şi-a concentrat criticile şi atenţia pe cancelarul german Angela Merkel în timpul unui miting de proporţii desfăşurat luni în Dresda, acesta fiind cea de-a doua manifestaţie organizată într-o săptămână.

Deşi autorităţile au refuzat să dezvăluie numărul oficial, reporterii de la faţa locului au estimat că la miting au participat între 7.000 şi 9.000 de persoane.

În condiţiile în care a devenit o practică standard, organizatorii PEGIDA au folosit evenimentul pentru a o critica pe Merkel.

Tatjana Festerling, lidera grupului, a declarat că Angela Merkel este “cea mai periculoasă femeie din Europa”, conform AFP.

Un alt participant la miting a declarat că politica Angelei Merkel de a primi refugiaţii în Germania transformă ţara într-o “tabără din junglă”.

La începutul săptămânii trecute, PEGIDA – acronimul german pentru “Europenii Patrioţi împotriva Islamizării Occidentului” – a organizat un alt miting la care au participat aproximativ 9.000 de oameni.

Totuşi, evenimentul de ieri a atras de asemenea aproximativ 200 de manifestanţi care se opun viziunilor xenofobe ale PEGIDA.

Înfiinţat de Lutz Bachmann în Dresda, PEGIDA a intrat în lumina reflectoarelor în urmă cu aproximativ un an. Grupul a pierdut mult teren după publicarea pe Internet a unor fotografii în care Bachmann îl imita pe Hitler. Totuşi, în urma crizei refugiaţilor care zguduie Europa, grupul şi-a recăpătat o parte din popularitate.

Bachmann a fost acuzat recent de autorităţile german de incitare la ură.