Miting PEGIDA atrage mii de oameni în Dresda. Ţinta: Merkel

Grupul anti-imigraţie PEGIDA a ieşit din nou pe străzile oraşului Dresda pentru a critica politica Germaniei faţă de refugiaţi. Mitingul a atras şi 200 de manifestanţi care se opun viziunilor xenofobe ale grupului.
Suporterii grupului PEGIDA demonstrează prin Dresda împotriva programului Angelei Merkel de acceptare a imigranţior din Orientul Mijlociu 12 octombrie 2015
Suporterii grupului PEGIDA demonstrează prin Dresda împotriva programului Angelei Merkel de acceptare a imigranţior din Orientul Mijlociu 12 octombrie 2015 (ROBERT MICHAEL/AFP/Getty Images)

Grupul anti-imigraţie PEGIDA şi-a concentrat criticile şi atenţia pe cancelarul german Angela Merkel în timpul unui miting de proporţii desfăşurat luni în Dresda, acesta fiind cea de-a doua manifestaţie organizată într-o săptămână.

Deşi autorităţile au refuzat să dezvăluie numărul oficial, reporterii de la faţa locului au estimat că la miting au participat între 7.000 şi 9.000 de persoane.

În condiţiile în care a devenit o practică standard, organizatorii PEGIDA au folosit evenimentul pentru a o critica pe Merkel.

Tatjana Festerling, lidera grupului, a declarat că Angela Merkel este “cea mai periculoasă femeie din Europa”, conform AFP.

Un alt participant la miting a declarat că politica Angelei Merkel de a primi refugiaţii în Germania transformă ţara într-o “tabără din junglă”.

La începutul săptămânii trecute, PEGIDA – acronimul german pentru “Europenii Patrioţi împotriva Islamizării Occidentului” – a organizat un alt miting la care au participat aproximativ 9.000 de oameni.

Totuşi, evenimentul de ieri a atras de asemenea aproximativ 200 de manifestanţi care se opun viziunilor xenofobe ale PEGIDA.

Înfiinţat de Lutz Bachmann în Dresda, PEGIDA a intrat în lumina reflectoarelor în urmă cu aproximativ un an. Grupul a pierdut mult teren după publicarea pe Internet a unor fotografii în care Bachmann îl imita pe Hitler. Totuşi, în urma crizei refugiaţilor care zguduie Europa, grupul şi-a recăpătat o parte din popularitate.

Bachmann a fost acuzat recent de autorităţile german de incitare la ură.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe