Încăierări între susţinătorii şi opozanţii PEGIDA în Stuttgart

(Captură Foto)

Duminică, au izbucnit încăierări între susţinătorii grupului extremist anti-Islam şi anti-imigrare PEGIDA şi un grup de manifestanţi care au organizat un miting anti-PEGIDA în oraşul german Stuttgart, a relatat Iran Daily.

Încăierările au izbucnit duminică după ce aproximativ 4.000 de oameni au ieşit pe străzile din Stuttgart în încercarea de a bloca o demonstraţie rivală a celor 250 de susţinători ai PEGIDA.

Câteva sute de ofiţeri de poliţie au fost mobilizaţi în zonă pentru a controla orice violenţe izbucneau, dar în ciuda măsurilor dure de securitate încăierările au avut totuşi loc între cele două tabere.

Mitingul anti-PEGIDA a fost organizat de grupul “Pentru Diversitate, Împotriva Rasismului”, o coaliţie de grupuri ale societăţii civile.

Începând cu octombrie 2014, când grupul extremist şi-a început demonstraţiile, au luat naştere mai multe grupuri anti-PEGIDA. Grupul extremist a început să organizeze mitinguri săptămânale în seara fiecărei zile de luni în oraşul Dresda din estul Germaniei. Susţinătorii grupului extremist cer reguli mai stricte în privinţa afluxului de imigranţi în Germania şi Europa.

Ca răspuns, numeroase grupuri şi persoane fizice au organizat proteste împotriva PEGIDA în mai multe oraşe de pe cuprinsul Germaniei.

Vineri, Comitetul ONU pentru Eliminarea Discriminării Rasiale (CERD) şi-a manifestat îngrijorare în privinţa “proliferării şi răspândirii ideilor rasiste de către anumite partide şi mişcări politice” în Germania.

PEGIDA este un acronim german, al cărui nume complet se traduce prin “Patrioţii Europeni împotriva Islamizării Occidentului.”

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe