Gest de bunătate - Un peruvian se întoarce în Rusia pentru a lua un câine pe care l-a îndrăgit

Businka
Businka (captură video)

Protagonistul acestui gest de bunătate este peruvianul Ricardo Lazo care, la 26 iunie, revenind la hotel după meciul Peru-Australia din cadrul Campionatului Mondial de Fotbal, care a avut loc la Soci, a găsit un câine de culoare maro, aflat în faţa intrării în clădire. Drăgălaşul şi simpaticul patruped l-a cucerit imediat: chiar dacă în Lima avea deja un câine, nu a rămas indiferent în faţa ochilor duioşi ai acelui maidanez.

Şi, cum nu putea să-l ducă în Peru deoarece îi trebuiau documentele şi vaccinările necesare, a contactat asociaţia locală PovoDog pentru a-l îngriji până când toate actele ar fi fost rezolvate.

Voluntarii centrului au declarat că Lazo a ţinut legătura cu ei pentru a se informa despre starea şi condiţiile în care trăia câinele, care a primit între timp şi un nume - Businka.

Acum, cei doi sunt împreună din nou la Moscova şi, în câteva zile, vor pleca în ţara sud-americană. Potrivit publicaţiei ruse Komsomolskaia Pravda, Lazo intenţionează să înfiinţeze un adăpost pentru animalele fără stăpân în Peru, numindu-l, desigur, Businka.