Ministrul Justiţiei dă verdictul: Kovesi şi Lazăr rămân în funcţie dar vor fi atent monitorizaţi

Ministrul Justiţiei a finalizat evaluarea Procurorului General şi a şefei DNA pe tema anchetei privind OUG 13. Concluziile sunt sumbre pentru viitorul luptei anticorupţie: deşi Lazăr şi Kovesi nu vor fi revocaţi, activitatea le va fi strict monitorizată iar procurorii nu vor mai putea pe viitor ancheta miniştri, parlamentari, autorităţile decidente în opera de legiferare.
Tudorel Toader(Ministrul Justitiei),
Tudorel Toader(Ministrul Justitiei), (Florin Chirila/Epoch Times)

După o conferinţă de presă care a durat 43 de minute şi la finele căreia a refuzat să răspundă la întrebările presei, Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat că nu îi va revoca din funcţie pe şefa DNA, Laura Kovesi şi pe Procurorul General, Augustin Lazăr, deşi susţine el, nu există niciun dubiu că aceştia si-au depăşit atribuţiile şi au deranjat Guvernul anchetând adoptarea OUG 13.

Dar, căci există un mare Dar, ministrul Justiţiei a anunţat că DNA, DIICOT, Parchetul General vor fi atent monitorizaţi pentru a nu ieşi din "matca constituţională" a competenţelor pe care le au. Astfel, potrivit lui Toader, se impune "necesitatea instituirii unei atente monitorizări a activităţii pe care o desfăşoară procurorii de la DNA, DIICOT, Parchetul de pe lângă Înalta Curte, o autoritate pe care trebuie să o exercite ministrul Justiţiei şi o voi exercita, fără ingerinţe în modul în care se dau soluţii."

"Această autoritate se va exercita, această monitorizare se va realiza fără ştirbirea independenţei procurorilor, ca un mecanism care să dea eficienţă prevederilor articolul 132, alin 1 din Constituţie, de exercitare a autorităţii ministrului Justiţiei asupra procurorilor. În acest context, evaluând toţi factorii de constituţionalitate, legalitate, oportunitate, am apreciat că în acest moment nu e oportună declanşarea mecanismului instituţional de revocare a Procurorului General şi a procurorului şef DNA", a declarat Toader.

În alocuţiunea sa deosebit de lungă şi întortocheată, minstrul a ţinut să puncteze câteva lucruri, şi anume:

- că decizia CCR a arătat clar că DNA a perturbat activitatea Guvernului anchetând oportunitatea, legalitatea, constituţionalitatea, circumstanţele adopatării OUG 13.

- acest tip de perturbare nu trebuie să mai aibă loc căci intimidează legiuitorul. Concret, în opinia lui Toader, CCR a stabilit remediul la problemă, şi anume procurorii nu mai au voie să ancheteze legiuitorii pe viitor.

"Curtea Constituţională, când a pronunţat decizia privind conflictul în cazul OUG 13, a stabilit şi remediul, şi anume că pe viitor procurorii nu pot ancheta miniştri, parlamentari, autorităţile decidente în opera de legiferare, nu pot ancheta, oportunitatea, împrejurările, legalitatea sau constituţionalitatea, a declarat Tudorel Toader.

De-a lungul epopeicei sale alocuţiuni, ministrul a ţinut să sublinieze în repetate rânduri că ce a făcut DNA prin anchetarea OGU 13 este foarte grav, prin acţiunile lor procurorii intimidând legiuitorul - în cazul de faţă Guvernul, care se substituise Parlamentului, lucru despre care nici CCR nici Toader n-au pomenit nimic.

"Decizia CCR ne spune că a existat un conflict juridic de natură constituţională, generat de ancheta procurorilor DNA asupra membrilor Guvernului vizând cirumstanţe, împrejurări ale adoptării OUG 13, ne mai spune că această anchetă, această ingerinţă în activitatea de legiferare e de o gravitate foarte mare încălcându-se principiile legii fundamentale, generându-se astfel conflictul iar pe viitor procurorii nu pot ancheta astfel de proceduri de adoptare a actelor normative, aşadar, echivalează cu o încălcare gravă a principiului separaţiei puterilor în stat.

Iar Ministerul Public nu îşi poate depăşi atribuţiile, nu îşi poate aroga atribuţii, competenţe, aparţinând puterii legislative şi nici chiar CCR. DNA şi-a arogat a efectua o anchetă penală într-un domeniu care excedea cadrul legal, ce poate conduce la un blocaj instituţional din perspectiva dispoziţiilor constituţionale ce consacră principiul separaţiei şi echilibrului puterilor în stat. Minsterul Public a creat o presiune asupra membrilor Guvernului, presiune ce a afectat buna funcţionare a acestuia sub aspectul actului legiferării, având drept consecinţă intimidarea legiuitorului de a-şi îndeplini atribuţiile.

În acest contex în care am repetat şi repet, indiscutabil DNA-ul şi-a arogat o competenţă pe care nu o are, indiscutabil a exercitat presiuni asupra Guvernului", a declarat ministrul Justiţiei.

Cât despre evaluarea sa, Toader a susţinut că aceasta "a survenit în contextul în care, pe de o parte, Guvernul a adoptat OUG 13, iar pe de altă parte DNA a procedat la anchetarea circumstanţelor, împrejurărilor oportunităţii (deşi DNA nu oportunitatea adoptării a anchetat-o n.r.), legalităţii, constituţionalităţii, modului, procedurii în care a fost adoptată respectiva ordonanţă de urgenţă, anchetă în urma căreia preşedintele Senatului a sesizat CCR cu constatarea existenţei unui conflict juridic de natură constituţională între Ministerul Public prin DNA şi Guvern".

"Premiza acestei evaluări, dacă vreţi premiza funcţionării statului de drept, este aceea că fiecare autoritate să rămână în matca ei constituţională, fiecare autoritate, prin funcţionarii, prin demnitarii care o slujesc trebuie să îşi cunoască pe de o parte competenţele, trebuie să respecte cu bună-credinţă, în condiţii de deplină legalitate respectivele competenţe, pentru că spuneam şi cu altă ocazie statul de drept are o arhitectură bine conturată şi delimitată... autorităţile au competenţe complementare, trebuie să le respecte pe deplin şi la termen, cu loialitate faţă de valorile constituţionale", a mai adăugat ministrul.

"Informările realizate relevă derapaje instituţionale în sensul unor acţiuni cel puţin exagerate din partea DNA, derapaje care au produs reacţii negative în media şi la nivelul opiniei publice. Acum dvs. veţi spune că societatea este la rândul ei divizată, nefiresc şi mult prea divizată în interpretări. Cert e că societatea românească a trăit această emoţie colectivă, a avut această preocupare, pe de o parte faţă de procedura de legiferare, pe de altă parte faţă de respectarea principilor exigenţelor statului de drept.

Din această perspectivă a derapajelor instituţionale, DNA nu poate funcţiona decât în acord cu rigorile statului de drept, cu respectarea standardelor de protecţie a drepturilor fundamentale, la un nivel cât mai ridicat. Derapajele instituţionale despre care am vorbit nu pot fi justificate prin invocarea dezideratului combaterii corupţiei. În numele unor valori nu îţi e permis de Constituţie să încalci o altă valoare în egală măsură protejată", a mai declarat ministrul.

Toader a ţinut să sublinieze că evaluarea a fost făcută de el, fără presiuni şi ingerinţe din afara Ministerului Justiţiei.

"Eu personal am realizat evaluarea, fără niciun fel de presiune, ingerinţă, sugestie de la absolut nimeni străin de Ministerul Justiţiei", a susţinut Toader.

Ceea ce nu a precizat ministrul în discursul său dar este cuprins în textul raportului publicat pe site-ul Ministerului Justiţiei, este că eventualele "rezultate negative" ale monitorizării "pot repune în discuţie în viitor oportunitatea revocării conducătorilor instituţiilor vizate".

Reacţia Procurorului General

"Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, domnul Augustin Lazăr, a luat act de concluziile evaluării prezentată în cursul zilei de astăzi de către ministrul Justiţiei, domnul Tudorel Toader.

În acest context, procurorul general reiterează punctul de vedere potrivit căruia Ministerul Public va respecta întocmai decizia Curţii Constituţionale şi va acţiona pentru îndeplinirea rolului de reprezentare, în activitatea judiciară, a intereselor generale ale societăţii şi de apărare a ordinii de drept, precum şi a drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor", se arată pe pagina de Facebook a Parchetului General.