Ziua 57. "Nu vreau să îmi cresc nepoţii, copiii, într-o ţară în care hoţia este legalizată!"

Pentru a 57-a seară consecutiv, protestatarii #rezist revin în Piaţa Victoriei, pentru a transmite mesajul "Suntem cu ochii pe voi, nu vrem să fim o naţie de hoţi!"
Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)
Se încarcă player-ul...

UPDATE: La ora 21, cei circa 100 de protestatari #rezist prezenţi în Piaţa Victoriei au cântat imnul, spărgând întunericul de lângă Guvern cu lanternele şi telefoanele mobile.

După imn, s-au scandat două mesaje, unul către cei de acasă: România, trezeşte-te! şi unul către guvernanţi: Demisia!

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

* * *

Câteva zeci de protestatari #rezist au revenit în Piaţa Victoriei, unde, seară de seară, de la adoptarea OUG 13 cer demisia celor ce au vrut să mutileze Codurile Penale în favoarea corupţilor.

Convinşi că politicienii la putere, deşi au abrogat infama ordonanţă la presiunea mulţimii, nu renunţă la ea, încercând să o readucă la viaţă prin alte acte normative, oamenii ţin, ca să îi cităm "aprinsă flacăra de veghe" la Guvern, pentru ca guvernanţii şi Parlamentul să ştie că sunt cu ochii pe ei şi că românii se vor împotrivi oricărei tentative de legiferare a hoţiei.

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

"S-a comis o mare greşeală politică şi încă nu a plătit nimeni, nu este normal pentru că există în continuare temerea că actuala clasă politică va mai încerca asemenea manevre ca cea din Marţea Neagră. Atâta timp cât nimeni nu îşi asumă o prostie făcută şi în continuare propagă mesajul că de fapt nu a înţeles Strada, sau că Strada e manipulată sau că cineva ne plăteşte, sau orice altceva numai „da, am greşit, nu vom mai face”, măcar atât, adică măcar asta (...) noi o să fim aici.

Există această temere pe care eu o resimt şi cred că şi ceilalţi, cel puţin cei cu care vorbesc eu, că asemenea manevre se vor mai petrece dacă îi lăsăm", declară un protestatar.

Ca element de noutate, protestul de astăzi a fost precedat de o întâlnire-şoc între câţiva protestatari #rezist şi Liviu Dragnea, la Înalta Curte, unde liderul PSD s-a prezentat în calitate de inculpat în dosarul fostei sale soţii, Bombonica Dragnea. Una dintre doamnele ce vin aproape seară de seară în Victoriei i-a cerut lui Dragnea - şef al Camerei Deputaţilor în condiţiile în care are o condamnare la închisoare cu suspendare şi un dosar penal pe rol - să îşi dea demisia. Femeia a primit un răspuns negativ iar colegele ei care au însoţit-o la Înalta Curte au avut parte de ironii. Detalii aici.

"Aceste acţiuni mici, puţine, aşa cum sunt, îi deranjează, eu m-aş duce şi când sunt la o cafea: “Vă daţi demisia?” Pe toţi i-aş lua la rând, nu i-aş lăsa! Eu nu vreau… nu am cerut să răstorn Guvernul, să plece PSD-ul, am cerut clar nu vreau să fiu condusă, nu vreau să îmi cresc nepoţii într-o ţară în care hoţia este legalizată!", a declarat Teodora Vlad în această seară, odată revenită în Piaţa Victoriei.

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

"Este atitudinea clasică, cu care ne-am obişnuit deja, pentru mine nu este o surpriză, eu cred că este de fapt un plan de sfidare şi de minimalizare a protestelor. Dar, dacă nu l-ar deranja, nu cred că ar reacţiona aşa", a comentat o altă protestatară atitudinea lui Dragnea care, reamintim le-a adresat protestatarilor #rezist un discurs despre "bani străini care intră în România, despre români care sunt finanţaţi, despre oameni care fac foarte mult rău acestei ţări.", comentează o protestatară declaraţiile lui Dragnea.

"Trebuia să i se pună o singură întrebare, de câţi e nevoie ca el să îşi dea demisia? Că ieşim, să spună un număr şi vom fi aici", a adăugat un alt protestatar.

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

Mai merită menţionat că mâine se anunţă o zi de foc în Piaţă, Corupţia Ucide lansând un apel la cetăţeni să iasă în număr cât mai mare, miercuri fiind ziua în care ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, urmează să anunţe rezultatele evaluării lui Kovesi şi Lazăr, evaluare care, teoretic, se poate solda cu o eventuală revocare a celor doi. Deja, protestatarii anticipează momentul...

"Mâine e o zi importantă, o să se dea rezultatul la evaluări. Văd că se fac tot felul de lucruri ca să se distragă atenţia, cu pescuit cu alte lucruri la care se concentreză Parlamentul şi când nimeni nu pare să dea atenţie legilor justiţiei probabil că o să se întâmple ceva şi mâine, aşa că am vrut să vin astăzi", spune un protestatar.