Ministrul de Externe irlandez: nu putem renegocia backstopul atât de rapid

Simon Coveney
Simon Coveney (Barcroft Media via Getty Images)

Ministrul de Externe al Irlandei, Simon Coveney, a declarat, miercuri, că acordul de retragere a Marii Britanii nu poate fi renegociat, mai ales într-un timp atât de scurt înainte de termenul limită de 31 de octombrie când Marea Britanie a anunţat că va ieşi din Uniunea Europeană, cu sau fără acord.

„Acordul de retragere, inclusiv de acum celebrul backstop, nu poate fi renegociat pur şi simplu. Chiar dacă am fi dorit să facem asta, ceea ce nu este adevărat, nu o putem face în şase sau zece săptămâni ”, a declarat Coveney la un eveniment găzduit de federaţia franceză de afaceri MEDEF.

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a suspendat miercuri parlamentul britanic până pe 14 octombrie, la cererea premierului Boris Johnson.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe