Mihaela Ilie, trei medalii de bronz la Campionatele Mondiale de haltere

Halterofila română s-a evidenţiat în limitele cat. 64 kg, obţinut bronzul la stilul smuls, aruncat, respectiv total, bilanţul delegaţiei ţării noastre fiind acum de 12 medalii cucerite, 4 de argint şi 8 de bronz.
(Federaţia Română de Haltere/facebook)

Mihaela Ilie a performat frumos, marţi, la Campionatele Mondiale de haltere pentru cadeţi de la Las Vegas (Nevada/SUA), reuşind să cucerească trei medalii de bronz în limitele cat. 64 kg, potrivit site-ului Federaţiei Internaţionale de specialitate (IWF).

Sportiva română a terminat a treia la stilul smuls, cu 84 kg, ea fiind devansată de uzbeca Kumushon Faizulaeva, 93 kg, respectiv Queysi Julissa Rojas Gonzalez (Mexic), 88 kg.

Totodată la stilul aruncat, Mihaelei i-a lipsit şansa ratând ultima încercare la 109 kg care i-ar fi adus medalia de argint, tânăra halterofilă oprindu-se la 106 kg. Podiumul a fost ocupat de Faizulaeva cu 122 kg şi Rojas Gonzalez cu 107 kg.

La total, Faizulaeva a fost prima, cu 215 kg, urmată de Rojas Gonzalez, 195 kg, şi de Ilie, 190 kg.

Delegaţia României la aceasta competiţie a fost formată din cinci sportivi, de antrenorii coordonatori a Centrelor Naţionale Olimpice pentru Pregătirea Juniorilor de la Botoşani şi Bistriţa - Liliana Niculiţă şi Ovidiu Fătu, respectiv arbitrul internaţional Costel Dimofte.