Simona Halep, părăseşte surprinzător competiţia de la Indian Wells! Declaraţiile campioanei noastre (video)

"Înfrângerile sunt mai uşoare acum, trec mai repede peste ele, dar încă sunt dezamăgită şi supărată că am pierdut. De fapt, am plâns în vestiar după mult timp pentru că am pierdut." - Simona Halep.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep. (Getty Images)

Simona Halep (27 ani, 2 WTA) a pierdut fără doar şi poate lupta pentru sferturile de finală ale turneului WTA Premier Mandatory “BNP Paribas Open” de la Indian Wells (California) în faţa unei jucătoare mult mai slab cotate în ierarhia mondială - Marketa Vondrousova (19 ani, 61 WTA) din Cehia.

Sportiva noastră, care venea după victoriile înregistrate în faţa cehoaicei Barbora Strycova (32 ani, 50 WTA) cu 6-2, 6-4, respectiv ucraineanca Katerina Kozlova (25 ani, 114 WTA) - jucătoarea venită din calificări, scor 7-6 (3), 7-5, s-a înclinat în faţa noii sale adversare pe fondul mai multor greşeli, o evoluţie slabă faţă de duelurile anterioare.

Vondrousova a avut nevoie de 100 de minute de joc efectiv pentru a o elimina de pe tabloul de simplu pe campioana ediţiei din 2015 a circuitului cu premii în valoare de 9.035.428 dolari. Scor final 6-2, 3-6, 6-2.

"Înfrângerile sunt mai uşoare acum, trec mai repede peste ele, dar încă sunt dezamăgită şi supărată că am pierdut. De fapt, am plâns în vestiar după mult timp pentru că am pierdut. Dau sută la sută în fiecare meci, în fiecare turneu, din acest motiv sufăr puţin când pierd. Simţeam că trebuie să plâng. Sufăr după fiecare înfrângere şi cred că este un lucru bun", a declarat Simona la conferinţa de presă de după meci.

"Mi-am găsit ritmul abia după setul secund, simţeam că pot să câştig meciul. Dar după primul game am pierdut multă energie şi mă simţeam răvăşită în unele momente şi am comis anumite greşeli, iar ea a dominat apoi meciul. Am jucat puţin greşit, am alergat prea mult şi am fost prea defensivă", a continuat fosta lideră WTA.

Aceasta a fost primul succes înregistrat de tânăra tenismană cehoaică în faţa unei jucătoare din top 5 WTA, fiind totodată şi prima sa calificare în sferturile unui turneu de asemenea calibru.

Halep va fi recompensată pentru evoluţia sa cu un cec în valoare de 91.205 dolari şi 120 de puncte WTA.