Meteorit loveşte Pământul în apropierea unei baze militare americane. USAF menţine tăcerea

(Getty Images)

Un meteorit a lovit Pământul şi a explodat cu o forţă de 2,1 kilotone luna trecută, însă Forţa Aeriană americană (USAF) nu a menţionat deloc evenimentul.

Jet Propulsion Laboratory, care aparţine de NATO, a confirmat că un obiect de mărime nespecificată, călătorind cu o viteză de 24 km pe secundă, a lovit Pământul în Groenlanda, la doar 43 km nord de baza aeriană americană Thule, unde există un sistem de detecţie timpurie a rachetelor, potrivit News.com.au. Incidentul a avut loc în 25 iulie.

Hans Kristensen, director al Nuclear Information Project for the Federation of American Scientists, a discutat pe Twitter despre impact, însă USAF nu a raportat evenimentul.

Kristensen susţine că este îngrijorător faptul că nu a existat niciun fel de notificare publică din partea guvernului SUA cu privire la incident.

“Dacă ar fi intrat într-un unghi mai perpendicular, atunci ar fi lovit Pământul cu o forţă mult mai semnificativă”, a scris el pentru Business Insider.

Kristensen a evidenţiat exemplul meteoritului din Celeabinsk, o rocă spaţială de 20 de metri care a explodat în aer deasupra Rusiei fără niciun avertisment prealabil în 15 februarie 2013.

Aproximativ 1.500 de persoane au fost rănite de sticla geamurilor sparte şi de celelalte efecte ale impactului meteoritului.

După incidentul din 2013, a fost creată Reţeaua Internaţională pentru Avertizare în privinţa Asteroizilor (International Asteroid Warning Network) pentru a asista guvernele să detecteze şi să ia măsuri privind obiectele care se apropie de Pământ.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură