Cutremur masiv zguduie insula indoneziană Lombok. Zeci de morţi, sute de răniţi

Pagube provocate în capitala insulei indoneziene Bali, Denpasar, de cutremurul masiv care a lovit insula învecinată Lombok în 5 august 2018.
Pagube provocate în capitala insulei indoneziene Bali, Denpasar, de cutremurul masiv care a lovit insula învecinată Lombok în 5 august 2018. (Sonny Tumbelaka/AFP/Getty Images)

Insula indoneziană Lombok a fost lovită duminică de un nou cutremur de magnitudine 7,0 ce a fost simţit de asemenea şi pe insula Bali, unde turiştii au fost nevoiţi să fugă din camerele lor de hotel.

La o conferinţă de presă desfăşurată de BNPB, agenţia indoneziană pentru situaţii de urgenţă, un purtător de cuvânt a confirmat moartea a 91 de persoane şi rănirea gravă a altor 209, potrivit The Guardian. Însă se aşteaptă ca numărul victimelor să crească.

Mii de case de pe insulă au fost afectate de cutremur, iar curentul electric s-a întrerupt deseori. Situaţia este dramatică în principalul oraş al insulei - Mataram, unde străzile sunt pline de moloz, potrivit realitatea.net

Cutremurul de magnitudine 7,0 este cel de-al doilea cutremur care a lovit Indonezia în doar 2 săptămâni şi este chiar mai puternic decât primul.

Epicentrul cutremurului a fost la 50 km nord-est de oraşul Mataram, care are o populaţie de 319.000 xe locuitori.

Un avertisment pentru tsunami a fost emis după cutremur, care a avut loc la o adâncime de 10 km, a precizat Agenţia Meteorologică Indoneziană.

Precedentul cutremur a provocat moartea a 17 persoane.

Oficialii au cerut oamenilor să se îndepărteze de ocean.

Dwikorita Karnawati, director al Agenţiei Naţionale pentru Meteorologie, Climat şi Geofizică, a declarat la un post local de televiziune: “Vă rugăm să vă îndreptaţi spre locuri aflate la înălţimi mai mari, să rămâneţi calmi şi să nu intraţi în panică”.