Discursul Mariei Grapini privind aşa-zisul proces politic al lui Voiculescu, sancţionat de CSM

Maria Grapini
Maria Grapini (Epoch Times România)

Declaraţia europarlamentarului PC, Maria Grapini, potrivit căreia procesul lui Dan Voiculescu a fost unul politic a afectat independenţa justiţiei, a declarat joi noul preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, Marius Tudose, adăugând că această decizie a fost luată în unanimitate de voturi în cadrul şedinţei instituţiei.

"S-a decis cu unanimitate de voturi că s-a adus atingere independenţei sistemului judiciar. Plenul a găsit necesar să sesizeze Parlamentul European cu o informare, pentru ca astfel de declaraţii să nu mai fie făcute în Parlamentul European", a precizat Marius Tudose, citat de B1.ro.

Inspecţia Judiciară din cadrul CSM a analizat anterior afirmaţiile europarlamentarului PC potrivit căreia dosarul în care patronul Antenei 3 a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru spălare de bani ar fi de faptul unul politic.

Maria Grapini a ţinut un întreg discurs în plenul Parlamentului European, în care şi-a manifestat nemulţumirea faţă de modul în care justiţia română a tratat cazul lui Dan Voiculescu, care ar fi primit pedeapsa maximă pentru că Antena 3 a făcut publice înregistrări în dosarul în care Mircea Băsescu este acuzat de trafic de influenţă.

"Doresc să trag un semnal de alarmă privind suspiciunile solide bazate pe fapte cu privire la existenţa procesului politic şi cu privire la punerea în pericol a libertăţii presei în ţara mea. După dezvăluirile făcute la postul de televiziune aparţinând familiei Voiculescu, probate cu înregistrări prin care fratele preşedintelui României a luat suma de 250.000 de euro pentru a scăpa de condamnare un cunoscut interlop, procesul fondatorului trustului de presă, aflat de şase ani pe rolul instanţelor, a fost repus şi judecat în cinci zile", a afirmat Grapini.

Amintim că, în august, magistraţii Curţii de Apel Bucureşti l-au condamnat pe Dan Voiculescu la 10 ani de închisoare pentru spălare de bani şi prejudicierea statului român cu 60 de milioane de euro, în dosarul privatizării frauduloase a Institutului de Cercetării Alimentare (ICA).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne