Maria Ciobanu: Minorităţile naţionale din RM îşi permit deseori să dea lecţii de istorie

În Parlamentul moldovean sunt doar patru deputaţi găgăuzi, dar fac o gălăgie infernală atunci când cred că li se încalcă drepturile, ceea ce nu este specific românilor din Basarabia, constată Maria Ciobanu.
Maria Ciobanu - deputata PLDM din R. Moldova
Maria Ciobanu - deputata PLDM din R. Moldova (facebook.com/pldm)

Deputata PLDM, Maria Ciobanu, anunţă că proiectul de lege cu privire la modificarea articolului 13 din Constituţia RM a acumulat numărul necesar de voturi în cadrul şedinţei de miercuri a Comisiei parlamentare cultură, educaţie, cercetare, tineret, sport şi mass media. Cu toate acestea, politiciana consideră că moldovenii ar fi lipsiţi de verticalitate şi demnitate.

”Pentru înlocuirea sintagmei "limba moldovenească" cu sintagma "limba română" au votat 5 deputaţi, împotrivă - 3, iar o deputată s-a abţinut. Au lipsit doi deputaţi şi acest lucru m-a bucurat... Concluzia? Una tristă. Nu avem demnitate noi, românii din Basarabia, şi de aici ni se trag toate relele”, comentează deputata pe pagina sa de Facebook.

În context, Maria Ciobanu notează că în Parlamentul de la Chişinău sunt doar patru deputaţi găgăuzi, din diferite partide politice, dar fac o gălăgie infernală atunci când cred că li se încalcă anumite drepturi. "La noi minorităţile naţionale întotdeauna şi-au permis să ne dea lecţii de istorie, de limbă, de cultură", a punctat aceasta.

”Nu s-a abţinut nici astăzi deputatul găgăuz de a ne spune care este adevărata denumire a limbii pe care o vorbim. Şi-a permis şi îşi vor permite atâta timp cât noi nu vom demonstra demnitate şi verticalitate. Se votează politic, se gândeşte politic, se mănâncă... politic.", a concluzionat deputata PLDM precizând că au votat pro: Maria Ciobanu, Lilian Carp, Vladimir Hotineanu, Nicolae Juravschi şi Dumitru Diacov. ”Să vedem cum vor vota democraţii în şedinţa de plen, dacă în Comisiile parlamentare votează diferit...”

Proiectul de modificare a Constituţiei Republicii Moldova, iniţiat de 35 de deputaţi din PL, PLDM, PPEM şi câţiva deputaţi PD, cu privire la schimbarea denumirii limbii de stat din “moldovenească” în “română”, la sfârşitul lunii octombrie a primit undă verde de la Curtea Constituţională a Moldovei (CCM). Cu toate acestea, preşedintele Igor Dodon a declarat că unii politicieni de dreapta, precum şi o parte dintre membrii CCM s-ar comporta ca mercenarii cu soldă străină, iar scopul lor nedisimulat ar fi adaptarea Legii Supreme a statului la proiectul unionist, de lichidare a identităţii moldoveneşti.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe