Maia Sandu: Târgul dintre clanurile PSRM şi PD se va termina prost

Moldova nu este o piaţă în care Dodon cu Plahotniuc să facă târguieli pe seama cetăţenilor, afirmă Maia Sandu, care aminteşte că şeful statului şi aşa nu a fost investigat pentru banii veniţi ilegal şi folosiţi în campaniile PSRM.
Maia Sandu, preşedinta formaţiunii politice PAS din R. Moldova
Maia Sandu, preşedinta formaţiunii politice PAS din R. Moldova (facebook.com/pas)

Preşedinta Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), Maia Sandu, aminteşte că Igor Dodon îşi finanţează toate campaniile cu bani veniţi ilegal prin firme off-shore, iar instituţiile controlate de Plahotniuc se fac că nu văd şi nu aud, chiar dacă PAS a sesizat CEC-ul cu mai mult de un an în urmă. În opinia liderului PAS, inacţiunile instituţiilor statului ar fi încă o dovadă cât de bine funcţionează târgul dintre PD şi PSRM.

Maia Sandu atenţionează că pentru o asemenea ilegalitate, Dodon trebuia scos din cursa electorală, însă dorinţa lui Plahotniuc să-l facă preşedinte a fost prea mare ca să permită aşa ceva. ”Ce nu înţeleg aceste două personaje toxice pentru Moldova este că târgurile dintre două clanuri de hoţi mereu se termină prost, pentru că ţara noastră nu este o piaţă în care Dodon cu Plahotniuc să facă târguieli pe seama cetăţenilor.”

Amintim că în luna septembrie 2016, RISE Moldova a publicat o investigaţie prin care se constata că socialiştii se grupaseră în jurul unei afaceri secrete cu o companie offshore conectată la Federaţia Rusă şi creată într-unul dintre cele mai cunoscute paradisuri fiscale din lume – Bahamas.

Miza a fost mare: un transfer de peste 30 de milioane de lei, sumă care depăşise cu mult bugetul Partidului Socialiştilor de la alegerile locale din 2015. Banii au intrat în Moldova cu câteva luni înainte de alegerile prezidenţiale, prin firma de media Exclusiv Media SRL, proprietatea lui Corneliu Furculiţă, deputat socialist şi omul de încredere al candidatului pe atunci la prezidenţiale Igor Dodon. În baza unor contracte de împrumut, milioane de lei au ajuns din această companie la sponsori ai partidului.