Maria Ciobanu: În persoana lui Eugen Sturza, Plahotniuc îşi va găsi, în sfârşit, "nănaşul"

Eugen Sturza va strânge cu minuţiozitatea care îl caracterizează materiale compromiţătoare despre Leancă şi Plahotniuc, iar la momentul potrivit îi va trăda, aşa cum ştie doar el să o facă, afirmă deputata PLDM.
Eugen Sturza - candidatura desemnată de PDM pentru funcţia de ministru al Apărării din R.Moldova
Eugen Sturza - candidatura desemnată de PDM pentru funcţia de ministru al Apărării din R.Moldova (facebook.com)

În contextul desemnării fostului consilier al lui Vlad Filat şi actual vicepreşedinte al Partidului Popular European din Moldova (PPEM), Eugen Sturza în funcţia de ministru al Apărării din partea coaliţiei de guvernare de la Chişinău, candidatură respinsă de Igor Dodon, deputata PLDM Maria Ciobanu menţionează că fostul ei elev Eugen Sturza prin comportamentul său ar fi făcut-o să se convingă că trădarea se află în sângele unor persoane şi ea se transmite genetic.

”Eugen Sturza ministru la Apărare?! Sunt sigură că în persoana dânsului îşi va găsi, în sfârşit, "nănaşul" Plahotniuc. Este fostul meu elev, căruia i-am fost şi dirigintă la clasă. Tata lui, un "praporşcic" sovietic, care s-a întors la baştină după căderea imperiului sovietic, a reanimat la Nisporeni Partidul Comuniştilor şi a blamat constant grafia latină, pe care aşa şi nu a mai însuşit-o”, scrie politiciana pe pagina sa de Facebook.

Maria Ciobanu notează că regretă, dar nu a reuşit să-i cultive lui Eugen Sturza demnitatea de neam, respectul faţă de valorile naţionale, integritatea umană. Tata a avut, probabil, o mai mare forţă de convingere, întrucât Eugen a însuşit cu "brio" linguşirea pe lângă "cei mari şi tari" şi trădarea la momentul potrivit. Va strânge cu minuţiozitatea care îl caracterizează materiale compromiţătoare despre Leancă şi Plahotniuc, iar la momentul potrivit îi va trăda, aşa cum ştie doar el să o facă...”

În concluzie, deputata PLDM punctează că Igor Dodon ”greşeşte amarnic” că nu acceptă candidatura lui Sturza la Ministerul Apărării. ”Atât de mult seamănă unul cu altul încât par a fi fraţi siamezi.”