Maria Ciobanu către Vladimir Plahotniuc: Aduceţi-vă copiii din Elveţia şi înscrieţi-i într-o şcoală mică din RM

Indicaţiile date recent de preşedintele Partidului Democrat ministrului Educaţiei de a institui moratoriu asupra optimizării şcolilor din RM ar fi total deplasate, afirmă deputata PLDM, Maria Ciobanu.
Elevi din R. Moldova
Elevi din R. Moldova (facebook.com)

Deputata PLDM Maria Ciobanu a declarat joi în şedinţa Parlamentului de la Chişinău că Vladimir Plahotniuc "liderul de partid controversat şi toxic" care este asociat cu toate relele care li s-a întâmplat cetăţenilor R. Moldova îşi permite să dea indicaţii miniştrilor de la Educaţie şi Afacerilor Interne, administraţiei publice locale, tuturor factorilor decizionali ceea ce denotă faptul că pentru el nu există legi sau separarea puterilor în stat, el poziţionându-se deasupra tuturor.

“Indicaţiile pe care le dă Vladimir Plahotniuc colegei sale de partid din fruntea Ministerului Educaţiei Culturii şi Cercetării, Monica Babuc sunt cu totul deplasate or, acei care i-au scris marţi tâmpeniile citite de pe promter sunt departe de domeniul Educaţiei. El, coordonatorul a tot ce mişcă în ţara asta cere instituirea unui moratoriu asupra optimizării şcolilor”, a notat Maria Ciobanu.

În context, politiciana i-a amintit lui Plahotniuc că potrivit legislaţiei în vigoare, şcolile în R. Moldova se închid/deschid doar în vacanţele şcolare. Monica Babuc însă şi-a permis să închidă şcolile subordonate Ministerului în luna septembrie, ceea ce este o încălcare a legii. “Acum ce i-a mai rămas să închidă? Este cunoscut faptul că o populaţie puţină la carte poate fi uşor manipulată, ţinută în întuneric şi necunoaştere.”

“De vreme ce ziceţi că puneţi moratoriu pe optimizarea instituţiilor educaţionale, optând pentru păstrarea şcolilor mici, este cazul ca dumneavoastră personal să daţi un exemplu demn de urmat, domnule Plahotniuc. Aduceţi-vă copiii din Elveţia şi înscrieţi-i într-o astfel de şcoală. Poate să se solidarizeze cu dumneavoastră şi domnul Filip, chiar întreg cabinetul de miniştri şi deputaţii din Parlamentul R. Moldova”, a adăugat Maria Ciobanu.

În concluzie, deputata a sugerat guvernării să nu citească absurdităţi, ci să găsească bani pentru a majora salariile profesorilor la nivelul salariilor judecătorilor. “Întoarceţi toţi ca unul miliardele furate, publicaţi fără redactări Raportul Kroll2, scoateţi din captivitate instituţiile statului, depolitizaţi instituţiile de drept şi nu mai terorizaţi oponenţii politici din raioane. Soarta dictatorilor din toate timpurile a fost tragică. Vă sugerez, domnule Plahotniuc, să citiţi cât mai mult despre acest subiect. Vă poate prinde bine.”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe