Maia Sandu: Reforma fiscală a autorităţilor R. Moldova ascunde legalizarea miliardului furat

Autorităţile RM au nevoie urgent de bani pentru a se menţine la putere, pentru a corupe electoratul şi a frauda definitiv alegerile, afirmă preşedinta PAS.
Maia Sandu, preşedinta formaţiunii politice PAS din R. Moldova
Maia Sandu, preşedinta formaţiunii politice PAS din R. Moldova (facebook.com/pas)
Ştefan Sârbu
26.07.2018

Preşedinta Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS) Maia Sandu susţine că sub retorica falsă a unor reforme de ordin fiscal guvernarea Republicii Moldova ascunde o banală spălare de bani şi legalizare a miliardului furat de la popor.

”Guvernarea şi-a dat arama pe faţă şi a recunoscut astfel că este implicată în "furtul secolului". Aceasta este esenţa celor trei legi (282, 283, 284) incluse hoţeşte, în câteva ore, fără consultare publică, cu încălcarea gravă a unor proceduri elementare, pentru a fi votate de urgenţă în Parlament”, atenţionează lidera PAS precizând că miliardul vine înapoi, doar că nu va veni ca ban întors cetăţenilor în bugetul public, ci ca proprietate a celor care l-au furat.

Maia Sandu a ţinut să amintească că anul trecut, un proiect asemănător a fost respins în urma presiunii partenerilor de dezvoltare, societăţii civile şi a partidelor de opoziţie. În prezent însă guvernarea ”antipopulară” a decis să meargă până la capăt şi să bată încă un cui în Acordul de Asociere.

”Ei au nevoie urgent de aceşti bani pentru a se menţine la putere, pentru a corupe electoratul şi a frauda definitiv alegerile. ACUM trebuie să ne împotrivim acestui abuz şi să obţinem restituirea miliardului cetăţenilor, şi nu grupului de hoţi care se află azi la guvernare”, a conchis preşedinta PAS.

De menţionat că deputaţii de la Chişinău au planificat să dezbată peste 50 de proiecte de legi şi hotărâri în şedinţele plenare de joi şi vineri, ultimele din sesiunea de primăvară-vară din acest an.

Miercuri, 25 iulie, Guvernul moldovean a avizat pozitiv pachetul de iniţiative legislative de luptă cu economia tenebră, micşorare a impozitelor şi stimulare a mediului de afaceri. Între altele, pachetul prevede că cine are bani sau proprietăţi nedeclarate le va putea legaliza până la sfârşitul anului contra unei taxe de 3%, cu excepţia demnitarilor şi beneficiarilor de credite frauduloase.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor