Majoritatea parlamentară a R. Moldova refuză audieri privind recuperarea fraudei bancare. Expert: Aceştia sunt complici ai furtului miliardului

Politica guvernării R. Moldova din 2016 încoace se reduce la cât mai mult să jefuiască, fără jenă şi limite, şi pe cât mai mulţi oameni să-i alunge din ţară, afirmă Nadejda Hriptievschi.
Parlamentul Republicii Moldova
Parlamentul Republicii Moldova (Epoch Times România)

Majoritatea parlamentară de la Chişinău a respins joi, 12 iulie, cererea partidelor din opoziţie de audiere a mai multor miniştri, a conducerii Procuraturii Anticorupţie, CNA şi a Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică ce viza recuperarea banilor după devalizarea sistemului bancar, stabilirea tarifelor la gaze şi energia electrică etc.

Deputatul PSRM Vasile Bolea a atenţionat că au trecut deja patru ani de la jaful bancar iar societatea vrea să cunoască cum evoluează recuperarea fraudei. Deşi solicitarea a fost susţinută de deputaţii din Partidul Liberal, Partidul Liberal Democrat şi cei din Partidul Socialiştilor, aceasta nu a acumulat numărul necesar de voturi pentru a fi acceptată.

În context, Nadejda Hriptievschi, expertă în cadrul Centrului de Resurse Juridice a menţionat că refuzul repetat al deputaţilor de a accepta audieri cu privire la subiectul recuperării fraudei bancare ar fi încă o dovadă că în majoritatea parlamentară sunt complici ai furtului miliardului.

”Altă explicaţie rezonabilă nu există. Anularea alegerilor din Chişinău probabil exact această explicaţie o are - nu cumva să ajungă un om care ar putea demasca scheme corupte. Politica Guvernării din 2016 încoace cam la asta se reduce - cât mai mult să jefuiască, fără jenă şi fără limite, şi pe cât mai mulţi oameni să-i alunge din ţară”, a conchis experta.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe