Autorităţile R. Moldova vor vinde Ambasadei SUA terenul Stadionului Republican. Socialiştii se opun

Fostul Stadion Republican din Chişinău
Fostul Stadion Republican din Chişinău (facebook.com)
Ştefan Sârbu
23.07.2018

Parlamentul moldovean a aprobat la sfârşitul săptămânii trecute transmiterea cu titlu oneros, a terenului Stadionului Republican din municipiul Chişinău, pentru construcţia noului sediu al Ambasadei Statelor Unite ale Americii (SUA).

Potrivit proiectului, pentru garantarea transmiterii cu titlu oneros a bunului imobil în proprietatea SUA, Guvernul va asigura determinarea valorii bunului imobil, va negocia preţul şi va semna contractul de vânzare-cumpărare al bunului imobil.

În cadrul unei conferinţe de presă susţinute luni, 23 iulie, Ion Ceban a declarat că socialiştii sunt categoric împotriva construcţiei unei ambasade în acea zonă, iar proiectul ar trebui supus unor consultaţii publice deoarece este vorba despre o suprafaţă de câteva hectare de teren în centrul Chişinăului care poate fi folosit în multe alte scopuri.

De asemenea, acesta a anunţat că PSRM se va adresa cu o sesizare la Curtea Constituţională pentru a contesta protocolul dintre Ministerul de Externe şi Ambasada SUA cu privire la teren, dar şi a hotărârii Parlamentului în acest sens.

Stadionul Republican din Chişinău a fost deschis în 1952. În anul 2007, acesta a fost demolat de către fostul premier comunist Vasile Tarlev, întrucât nu ar mai fi corespuns criteriilor de desfăşurare a meciurilor. În locul stadionului urma să fie construită o arenă modernă cu 20.000 de locuri cu parcare şi un hotel, însă, în prezent acesta se află în paragină.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor