Mai presus decât cetăţeanul normal. Finul lui Ponta a votat pensii speciale pentru parlamentari
alte articole
Deputatul PSD, Marius Manolache, cel care, după ce a votat în favoarea pensiilor speciale pentru parlamentari, a explicat că nu se poate pune semnul de egalitate între demnitari şi "cetăţenii normali”, precum doctorii, inginerii, muncitorii, s-a remarcat, în ceea ce priveşte activitatea pentru care merita o pensie mai mare decât cea a muritorilor de rând, prin modificările propuse la Codul Penal şi de Procedură Penală şi participarea la ”Marţea neagră” - 2013, scrie gândul.info.
În 2013, Manolache, cel ce se lăuda pe la posturile TV că este finul lui Victor Ponta a fost printre cei care au participat la şedinţa Comisiei Juridice unde s-a avizat favorabil proiectul de lege privind amnistia şi graţierea, iar în acest an s-a remarcat din nou în Parlament depunând, alături de alţi nouă colegi, celebrul proiect de modificare a Codului Penal şi de Procedură Penală care a stârnit criticile DNA, ambasadelor şi experţilor în justiţie.
Printre multe altele, proiectul prevede că măsurile preventive pot fi dispuse doar "dacă există probe concrete din care rezultă dincolo de orice îndoială că o persoană care a săvârşit o infracţiune şi dacă sunt necesare în scopul asigurării bunei desfăşurări a procesului penal, al împiedicării sustragerii suspectului ori a inculpatului de la urmărirea penală sau de la judecată, ori al prevenirii săvârşirii unei alte infracţiuni".
Reţinerea unei persoane "ştiind că nu există probe concrete din care să rezulte dincolo de orice îndoială că acesta a săvârşit o infracţiune" se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani şi interzicerea dreptului de a ocupa o funcţie publică. Dacă această prevederi s-ar aplica, baroni ca Radu Mazăre, Nicuşor Constantinescu etc. ar putea pleca liniştiţi spre alte meleaguri, înainte să ajungă în faţa magistraţilor. De altfel, Constantinescu a şi încercat un astfel de demers, făcându-se pierdut pentru tratament în SUA.
Recent, mai exact după acuzarea lui Victor Ponta în dosarul Turceni-Rovinari, finul lui Ponta s-a remarcat din nou, venind în Parlament cu o iniţiativă legislativă prin care cere înfiinţarea în cadrul Parchetului de pe lângă ÎCCJ a unei secţii de investigare a infracţiunilor săvârşite de procurori şi judecători. Deputatul şi-a motivat iniţiativa susţinând că actualele mijloace de investigare s-au dovedit "ineficiente."
Deşi harnic la scris proiecte legislative, în Parlament, Manolache nu a luat cuvântul decât pentru a depune jurământul, arată publicaţia citată.
În rest, doar de bine despre deputatul PSD. La fel ca şi naşul Ponta, Manolache, membru al Comisiei Juridice din Camera Deputaţilor, a avut probleme cu DNA. În 2013, procurorii l-au pus pe acesta sub urmărire penală, în dosarul Realitatea Media, pentru fals în acte. În acelaşi dosar au mai fost puşi sub învinuire, Oana Mihaela Schwartzenberg - cumnata lui Elan Schwartzenberg -, sindicalistul Liviu Luca şi administratorul special al Realitatea Media, Florin Bercea. Deputatul a respins acuzaţiile, declarând că doar l-a reprezentat pe Cozmin Guşă în procedura de preluare a Realitatea TV.
Potrivit Gândul, în declaraţia de avere a lui Manolache se regăsesc un teren intravilan în Voluntari, cumpărat în 2001, cu o suprafaţă de 1167 mp, din care deţine 75%. Tot în Voluntari, deputatul PSD are şi o casă de locuit de 670 mp, construită în 2003, din care deţine tot 75%, restul de 25% aparţinându-i Marianei Angelica Manolache. Din ultima declaraţie de avere a deputatului mai reiese că acesta a vândut un teren intravilan în Predeal pentru care a obţinut 40.000 de euro.
Finul premierului are şi o datorie la bancă de 300.000 de euro, în condiţiile în care veniturile cumulate ale sale şi ale soţiei sale nu au depăşit în 2014 suma de 100.000 lei. Suma acoperă, probabil, doar rata anuală la bancă.
Articolul original poate fi citit aici.
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.