Papahagi: Genunchiul lui Ponta nu este o urgenţă chirurgicală, ci o urgenţă politico-juridică

Adrian Papahagi
Adrian Papahagi (Epoch Times România)

Genunchiul premierului Victor Ponta nu este o urgenţă chirurgicală, ci o urgenţă politico-juridică pentru că urma să fie audiat de procurorii DNA şi posibil chiar pus sub control judiciar, a declarat Adrian Papahagi, membru fondator M10, adăugând că gestul lui Ponta de a pleca din ţară este demn de un gangster politic.

"Ponta nu a plecat în Turcia, ci a fugit în Turcia direct de la Baku. A şters-o ca socialistul Bettino Craxi, fost premier italian, care s-a refugiat până la moarte în Tunisia, ca să scape de o condamnare în procesul de corupţie "Mani Pulite". Genunchiul lui Ponta nu este o urgenţă chirurgicală, ci o urgenţă politico-juridică, fiindcă în 14 iunie urma sa fie audiat (şi probabil pus sub control judiciar) de DNA. Toată acţiunea lui Ponta e demnă de un gangster politic şi demonstrează laşitate, iresponsabilitate, ipocrizie. Se afişează la Baku alături de dictatori şi semi-dictatori, compromiţând poziţia României şi a UE. Fuge dintr-o ţară străină în alta în condiţii suspecte diplomatic, politic şi personal.

Nu anunţă opinia publică în prealabil, aruncă în aer activitatea guvernului (care şi-a anulat şedinţa), nu dă niciun raport medical, nu informează despre costul operaţiei. Opacitate acceptabilă pentru un privat, nu pentru un prim-ministru. Întrebările lui Cristoiu sunt, de data asta, pertinente: Ponta e cu SPP în Turcia? Avem dovada că chiar s-a operat? Cine plăteşte? El care se declara mândru că e român se internează în Turcia, în timp ce soţia ambasadorului Olandei se operează la Bucureşti. Nimic nou: toţi bandiţii zilei, care ne-au vândut "mândrie" naţională în loc să se preocupe de sistemul de sănătate, se tratează în străinătate. Îi doresc lui Ponta multă sănătate în Turcia şi soarta lui Bettino Craxi.", scrie Adrian Papahagi, pe contul său de Facebook.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.