M10, atac la Nicuşor Dan: "A dat Capitala pe mâna PSD"

Preşedintele formaţiunii fondate de Monica Macovei susţine că formaţiunea sa nu va fuziona niciodată cu USR-ul şi îl acuză pe Nicuşor Dan că prin refuzul de a face alianţe a dat Capitala pe mâna PSD.
Ioana Constantin
Ioana Constantin (Facebook)

Preşedintele M10, Ioana Constantin, a acuzat USB că vine "cumva să omoare partidele noi de pe piaţă" şi că a dat Capitala pe mâna PSD, precizând că formaţiunea sa nu îşi doreşte o fuziune cu partidul lui Nicuşor Dan.

"USR nu doreşte să facă alianţe electorale, ei doresc doar să existe fuziuni, să absoarbă sau alţii să îşi pună candidaţii pe listele lor. Mie mi se pare extrem de greşit, mai ales ca eşti un partid foarte nou, să vii să omori cumva restul partidelor noi de pe piaţă care au structuri în teritoriu. M10 nu poate niciodată să fuzioneze cu USR pentru că noi avem structuri în teritoriu", a declarat Ioana Constantin, citată de ziare.com.

Constantin a mai adăugat că cei de la Uniunea Salvaţi Bucureştiul (USB) "au dat Capitala pe mâna PSD" pentru că nu au dorit să colaboreze.

"În Bucureşti au dat Capitala pe mâna PSD pentru că nu au dorit să colaboreze. E exact aceeaşi strategie pe care a folosit-o Nicuşor Dan în Bucureşti: 'Noi nu facem alianţe, toată lumea să se dea la o parte să mă susţină pe mine, candidatul".

Acum vine USR şi spune: 'Noi nu facem alianţă, toate partidele să vină să se verse la noi'. De ce? Cum ai stabilit că tocmai tu eşti centrul mesei? Poate că sunt alţii care ar putea să facă asta. Dar cred că era mult mai în regulă să facem o alianţă mai largă a tuturor formaţiunilor politice noi.", a declarat Constantin.

Reamintim că Nicuşor Dan şi formaţiunea sa - Uniunea Salvaţi Bucureştiul - au fost revelaţia alegerilor locale în Bucureşti, unde au obţinut un scor mai mare decât PNL. Anterior alegerilor localei, Ciprian Ciucu, la vremea respectivă candidat susţinut de M10 la Primăria Capitalei i-a propus o alianţă lui Nicuşor Dan, cerând câte 35% fiecare, locurile din consiliile primăriilor de sector şi la Primăria Generală şi candidatura la două primării de sector. Nicuşor Dan nu a acceptat această propunere. Ulterior, Ciucu, care îl acuzase pe Dan că aşteaptă alianţe cu PNL-ul a acceptat propunerea lui Cătălin Predoiu de a candida pe listele PNL.

După alegeri, Nicuşor Dan a anunţat că formaţiunea sa îşi propune să intre şi în Parlament, astfel că USB a devenit Uniunea Salvaţi România, care are ca ţintă pentru alegerile parlamentare din toamnă un scor electoral de 10%.

"10 % este ţinta pe care noi ne-am fixat-o pentru alegerile parlamentare. Sunt foarte mulţi factori pe care nu-i controlăm, e un factor de notorietate, de fapt, el este principalul, e un factor de resurse pe care vom reuşi sau nu să le atragem. Eu cred că în măsura în care oamenii vor ajunge să ştie cine suntem şi ce vrem mulţi dintre ei vor veni către noi.", a anunţat recent Dan.