Liga I. FC Viitorul, evoluţie admirabilă în faţa celor de la FC Hermannstadt

"Un joc foarte bun în care cred că ne-am impus de la început cele două principii, posesia şi presiunea. Mi-a plăcut Achim, iar Iancu este pe drumul cel bun" - Gheorghe Hagi, manager tehnic FC Viitorul.
(Viitorul FC/facebook)

FC Viitorul Constanţa nu a avut emoţii în etapa a 5-a a fazei play-out a Ligii I de fotbal, băieţii legendarului Gheorghe Hagi câştigând la scor confruntarea cu FC Hermannstadt, luni seara, scor final 4-1 (1-0).

Eroii serii de pe stadionul central de la Ovidiu (Academia Hagi) au fost Vlad Achim (4, 90+3) şi Gabriel Iancu (71, 79), în timp ce golul de onoare al sibienilor a purtat semnătura lui Adrian Bălan (88).

”Am început meciul bine. A fost o perioadă, din minutul 20 până în minutul 45, în care adversarul a jucat bine. Am marcat şi goluri, mă bucur. Sunt fericit pentru jucători, au făcut un meci bun. Nu e uşor să joci cu această presiune care există la toate echipele din play-out.

Cel mai fericit sunt pentru Achim. Vlad e surpriza pregătirilor după pandemie. Cred că i-am găsit poziţia în teren. Pentru mine e surpriză. Eram nemulţumit înainte, el ştie lucrul ăsta. Noi mergem pe drumul nostru, suntem singura echipă care a jucat din trei în trei zile. Era normal să fac schimbări.

Important e ca la fiecare meci jucătorii să aibă minute, pentru că mai facem şi alte meciuri amicale. Trebuie să am un lot omogen, să fie din punct de vedere fizic la acelaşi standard. Fiecare are şansa lui.

De etapa viitoare jucăm din şase în şase zile. E un meci foarte greu la Sepsi, eu întotdeauna am surprizele mele. Pentru mine nu există o stea în frunte la niciun jucător, nu există titulari sau rezerve”, a declarat Hagi, la finalul partidei.

Formaţia pregătită de fostul decar al 'Generaţiei de Aur' s-a mai evidenţiat prin Virgil Ghiţă (11), Rivaldinho (28), Cosmin Matei (33 - bară), Andrei Ciobanu (54) şi Vlad Achim (90), în timp ce de la oaspeţi, care l-au avut pe banca tehnică pe spaniolul Ruben Albes, aflat la primul său meci de la preluarea echipei sibiene, s-a remarcat David Caiado (47).

În sezonul regulat, FC Viitorul s-a impus cu 3-2 în tur, iar în manşa secundă scorul a fost egal, 1-1.

FC Viitorul numără în ultimele şapte etape (trei victorii, trei egaluri şi o înfrângere), iar FC Hermannstadt contabilizează o singură victorie în ultimele opt etape, respectiv patru egaluri şi trei eşecuri.