Lider rus: Rusia se îndreaptă spre fascism cu o viteză ”galopantă”

Preşedintele rus Vladimir Putin
Preşedintele rus Vladimir Putin (DAVID GOLDMAN / AFP / Getty Images)

Rusia a fost transformată de războiul din Ucraina. Dacă pentru unii analişti acţiunile lui Putin sunt o tentativă de restaturare a trecutului, pentru Aleksey Shiropayev, liderul Alianţei Naţional Democratice din Rusia şi un bun cunoscător al politicii de la Kremlin, ceea ce se întâmplă de fapt acum este impunerea, cu o viteză ”galopantă”, a unui sistem fascist, potrivit Rufabula.com.

Reamintim că, în august 2008, Shiropayev afirma că Putin va invada Ucraina, timpul dovedind că nu s-a înşelat.

Războiul lui Putin din Ucraina a tras Rusia înapoi din mişcarea sa către democraţie şi către Europa şi a creat condiţiile pentru ”un viitor rus extrem de întunecat”, declară Shiropayev.

În cursul conflictului cu Ucraina, ”fascismul rus a devenit un fapt”, ceea ce reiese limpede din însuşi comportamentul Kremlinului. Când propagandiştii săi vorbesc despre ”junta fascistă de la Kiev, aceştia se comportă exact ca atunci când un hoţ ordinar ţipă ”Prinde hoţul!” pentru a a scăpa de mâna justiţiei.

”Putin şi clica sa de la KGB a decis să-şi bazeze acţiunile pe tot ce este mai reacţionar în moştenirea istorică [a Rusiei], pe toate lucrurile de care ţara nu a putut scăpa în timpul erei [Boris] Elţin”, a explicat Shiropayev. Într-adevăr, ”principalul eşec istoric al Ielţinismului este că el n-a creat o nouă Rusiei europeană”.

Ura aratată acum faţă de Ucraina ”a schimbat cu siguranţă Rusia în mai rău”, a continuat acesta. ”A devenit clar că, în Rusia, constiinţa colectivă a rămas absolut imperialistă şi şovinistă” şi că ”Rusia este pregătită să accepte ideea că Ucraina ori va deveni o colonie de-a sa, ori merită transformată intr-un pământ pârjolit”.

Într-adevăr, concluzionează acesta, ”ura actuală arată faţă de slavii ucraineni a eclipsat chiar şi ura manifestată împotriva cecenilor în perioada primelor două războaie ruso-cecene”.

Atmosfera în Rusia s-a ”schimbat teribil”, iar ţara este acum afectată cu un fel de ”nebunie în masă” care variază de la purtarea aproape universală a culorilor lui Sf. Gheorghe (culorile portocaliu şi negru, folosite şi de forţele ruse care au invadat Ucraina n.r.- ) până la formarea ”miliţiilor anti-Maidan”, care sunt ”analogul celor 100 de Întunecaţi (o mişcare ultra-naţionalistă rusă n.r.-) de la începutul secolului trecut”.

Majoritatea rusă ”a acceptat fasciscizarea şi este pregătită să aprobe represiunile politice, chiar şi cele masive, împotriva celor care gândesc diferit, şi suprimarea completă a segmentelor mici de libertatea care au mai rămas” în ţară. Într-o astfel de situaţie, ”dezvoltarea democraţiei şi a societăţii civile devine imposibilă şi cu atât mai mult inutilă pentru astfel de persoane”, "educate" să aibă nevoie de un ”lider, teroare şi militarism”. Manipulaţi de propagandă, aceştia au nevoie de ”mituri străvechi care stimulează în masă ura şi mândria”, a deplâns Shiropayev situaţia ruşilor, făcând referire la metodele de mobilizare a populaţiei folosite de preşedintele Putin.

Ceea ce găsim acum în Rusia este clar o dictatură cu ”tendinţe accentuate către totalitarism”. Frica s-a întors ”ca un factor al vieţii politico-sociale” forţându-i pe cei care nu sunt de acord cu ”politica anti-ucraineană şi neo-imperialistă a Kremlinului” să trăiască cu ameninţarea că vor deveni ”victime ale terorii politice şi morale”.

Unul din rezultatele acestui fapt este că ”relaţia dintre Rusia şi Ucraina nu va mai fi niciodată ce a fost. Ucraina nu va uita niciodată” războiul dezlănţuit de Rusia împotriva ei.

Potrivit liderului naţionalist din Moscova, ”războiul cu Ucraina reprezintă o continuare indirectă a dezintegrării URSS ca o apoteoză a Rusiei imperiale în general, o agonie care a început în 1917 şi s-a întins un secol întreg”.

Comentatorul rus se referă în principat la ideologia comunistă, care a fost formulată de Karl Mark, şi s-a răspândit de-a lungul timpului în întreaga lumea sub diverse forme, inclusiv în Germania unde a căpătat forma nazismului. În cadrul Revoluţiei ruse din octombrie 1917 s-a născut „Partidul Comunist al Întregii Ruşii”, mai târziu fiind cunoscut ca „Partidul Comunist al Uniunii Sovietice”. Acest partid a crescut prin folosirea violenţei împotriva „claselor inamice” şi s-a menţinut prin violenţă împotriva membrilor Partidului şi a cetăţenilor de rând. În timpul „curăţeniei” declanşate de Stalin în 1930, Partidul Comunist sovietic a masacrat peste 20 milioane de aşa-zişi spioni, trădători şi persoane suspectate ca având opinii diferite. Partidul Bolşevic şi Armata Roşie au folosit svastica ca însemn principal până în 1920 iar abia în 1921 însemnul cât şi o parte din ideologia comunistă a fost preluat de Partidul Nazist (Muncitoresc German Naţional-Socialist).

Acţiunile Moscovei în Ucraina sunt de fapt o manifestare a moştenirii bolşevice din Rusia, care continuă să facă rău statului şi populaţiei sale, totul plecând de la ideile promovate de Marx.

Trăind el însuşi sub influenţa comunismului din perioada sovietică, Shiropayev denumeşte fascism forma asumată de comunism după căderea Uniunii Sovietice. Dar esenţa ideologiei comuniste, care poate fi rezumată în trei caracteristici principale - ură, înşelăciune şi violenţă - rămâne neschimbată.

Un alt rezultat al acestui război este faptul că ”ruşii însuşi nu vor mai fi niciodată ceea ce au fost. Fiecare nouă zi a războiului cu Ucraina răneşte în primul rând Rusia”, crescând nivelul de ”agresivitate şi asprime în societate” şi face din Rusia nu numai ţara lui Putin ci şi o naţiune de clone ale acestuia cât şi o susţinătoare a ”fascismul lui Putin”.

Vindecarea Rusiei de ”intenţia fascistă va fi foarte dificilă”, a declarat Shiropayev, deoarece este întotdeauna ”mai simplu să devii infectat decât să te vindeci” şi din cauza faptului că ”pentru a se însănătoşii, Rusia va trebui să piardă acest război într-o manieră ruşinoasă”.

Dar acest lucru în sine ar putea reprezenta ”un pericol enorm”, continuă acesta, deoarece ”Rusia Putiniştilor ar putea fi transformată în ţara Rogozinilor şi Barkaşovilor” – oameni care cred că Putin, care este deja considerat ca fiind un lider foarte agresiv şi extremist, este ”insuficient de consistent şi decisiv”.

Acesta transformare a Rusiei este vizibilă dacă observăm că de-a lungul timpului cum principiile Partidul Comunist, care au condusa politica Kremlinului odată cu venirea la putere a bolşevicilor, s-au contrazis în mare măsură unul cu altul, luând la exterior orice formă îi satisface interesele. De la ideea unei integrări globale care să depăşească statul-naţiune, până la naţionalismul extremist de astăzi, de la eliminarea proprietăţii private şi a „claselor exploatatoare” până la promovarea aderării capitaliştilor la Partid, principiile de ieri s-au inversat în politica de astăzi, cu schimbări şi mai importante preconizate în viitor.

Putin a devenit un ”ostatic al propriei sale politici” chiar în timp ce el a făcut din Rusia un ostatic al politicii sale, şi ”el deja nu se mai poate întoarce, el este pur si simplu forţat să meargă pe calea amplificării, deoarece în ceafa lui suflă respiraţia Dughinilor şi Strelkovilor – legiunea celor care vor să înece Ucraina în sânge.

Situaţia unei părţi semnificative a populaţiei ruse, inclusiv a lui ”ostaticului” Putin, poate fi uşor înţeleasă dacă examinăm îndoctrinarea la care au fost supusă. Partidul Comunist a cerut mereu adepţilor săi să pună „natura Partidului” mai presus de natura umană. Astfel, natura umană devine relativă şi posibil de schimbat, în timp ce „natura Partidului” devine absolută, mai presus de orice îndoială. Un membru de Partid trebuie să urmeze linia Partidului când vorbeşte în public, indiferent ce gândeşte în particular. Structura organizatorică a partidului este o piramidă gigantică, cu puterea centrală din vârf controlând întreaga ierarhie. Această structură specială este una dintre cele mai importante trăsături ale regimurilor comuniste, ajutând la producerea unei obedienţe absolute. Iar în prezent, aceasta se manifestă prin sistemul politico-oligarhic al Rusiei.

Alexei Dughin, pe care îl meţionează Shiropayev, este un adept al ocultului cu înclinaţii spre satanism şi fondatorul fostului partid naţional-bolşevic rus cât şi un membru al cercului apropiat lui Putin. Unul din principalii promotori ai eurasianismului, acesta a sprijinit agresiunea împotriva Ucrainei. Întrebat care este cel mai bun lucru pe care ruşii îl pot face ucrainenilor, Dughin a răspuns: “să-i ucidă, să-i ucidă, să-i ucidă”.

Igor ”Strelkov” Girkin este un ofiţer al serviciilor de informaţii ale Armatei Ruse (GRU) şi fostul lider al forţelor ruse de pe teritoriul Ucrainei. Un expert al războaielor ”separatiste” incitate de Moscova, Strelkov a mai activat în războaiele din Cecenia, Transnistria şi Bosnia.

Din cauza politicilor lui Putin şi a răspunsului primit de la populaţia rusă, Rusia s-a ”aruncat singură în afara civilizaţiei europene, în afara cercului de ţări civilizate, şi de acum înainte se va duce mai aproape de alte ţări, în special de China”. Dar China este ”un jucător mai puternic” iar ca rezultat Rusia însăşi se va găsi într-o poziţie de dependenţă din care va fi subjugată, a explicat Shiropayev.

Dar există o consecinţă încă mai gravă. ”În ultimele şase luni, lumea s-a schimbat brusc şi este clar că ceva rău a venit în ea”, a apreciat Shiropayev. ”Războiul ruşilor împotriva Ucrainei este un preludiu evident al Celui de-al Treilea Război Mondial”, un conflict care va fi ”ultimul război din istoria umanităţii”. Unul declanşat de Rusia.

Mulţi vor respinge aceste afirmaţii catalogându-le drept un alarmism improbabil, notează acesta, dar acum un an, aceştia ar fi catalogat drept improbabile şi lucrurile care s-au petrecute în timpul invaziei ruse în Ucraina din prezent.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe