Fostă colaboratoare a lui Ion Iliescu, desemnată în postul de comisar pentru Politică Regională

Conferinţă de presă la sediul PSD , susţinută de Corina Creţu şi Cătălin Ivan. În imagine, Corina Creţu
Conferinţă de presă la sediul PSD , susţinută de Corina Creţu şi Cătălin Ivan. În imagine, Corina Creţu (Epoch Times România)

Preşedintele ales al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a anunţat miercuri numele celor 28 de comisari şi portofoliile sectoriale repartizate acestora, europarlamentarul PSD Corina Creţu fiind desemnată în postul de comisar pentru Politică Regională.

Amintim că Juncker a decis să o primească în echipa sa pe europarlamentarul PSD Corina Creţu, fostă colaboratoare apropiată a lui Ion Iliescu şi potenţial corupătoare de şef de Stat Major american, în detrimentul lui Dacian Cioloş, prima propunere "a României" pentru a ocupa un portofoliu de comisar european.

"Este o satisfacţie, o apreciere din partea conducerii Comisiei Europene, o consacrare şi o recunoaştere a activităţii desfăşurate ca europarlamentar, dar şi pe plan naţional, ca fost consilier prezidenţial. Cred că are suficientă experienţă să răspundă la o asemenea misiune", a declarat Ion Iliescu, citat de b1.ro.

Urmează acum audierile comisarilor europeni propuşi şi votul în comisiile de specialitate din Parlamentul European, iar apoi va avea loc votul final în plenul PE. Portofoliul ocupat de Corina Creţu, Politica Regională, este unul cheie în viitorului Executiv european, având alocată o sumă de 350 de miliarde de euro.

"Mă onorează desemnarea Preşedintelui Comisiei Europene, domnul Jean-Claude Juncker, în funcţia de Comisar European, ca şi susţinerea Guvernului României. Dezvoltarea Regională este cea mai importantă politică de investiţii din Europa şi mă bucur foarte mult că România a primit un portofoliu atât de important, demonstrând, încă o dată, încrederea de care se bucură ţara noastră la Bruxelles. Sunt pregătită să îmi asum responsabilitatea acestui portofoliu", a scris Corina Creţu pe pagina sa de Facebook.