Justiţia, în zodia PSD. Orban: Vom apela la toate formele de opoziţie, inclusiv la proteste de stradă

Liberalii sunt pregătiţi să protesteze în stradă dacă Guvernul Tudose insistă cu proiectul de modificare a legilor Justiţiei, a fost mesajul ferm transmis de liderul PNL Ludovic Orban.
Ludovic Orban
Ludovic Orban (Mihut Savu (Epoch Times Romania)

Dacă Guvernul Tudose se agaţă de propunerile din proiectul de modificare a legilor Justiţiei care reprezintă o încălcare grosolană a independenţei justiţiei, atunci PNL ar putea apela inclusiv la "forme de protest pe stradă", a avertizat joi seară, la postul B1 TV, preşedintele PNL Ludovic Orban.

"Vom apela la toate formele de opoziţie, legale şi constituţionale, inclusiv la forme de protest pe stradă. PNL oricând poate să organizeze mitinguri, marşuri, demonstraţii. În momentul în care vedem foarte clar ce va face Guvernul, dacă se agaţă de aceste propuneri, care după opinia PNL reprezintă o încălcare grosolană a independenţei justiţiei", a declarat Orban, citat de Agerpres.

În acelaşi timp, liderul PNL a amintit că la scurt timp după avizul negativ dat de Consiliul Superior al Magistraturii a somat Guvernul să renunţe la controversata iniţiativă promovată de ministrul Tudorel Toader.

"Am somat Guvernul să renunţe la modificarea legislativă, în special cele patru puncte împotriva cărora am luat poziţie încă din momentul anunţării proiectului de modificare a legilor justiţiei, care arată de fapt o intenţie clară a partidului de guvernământ de a subordona puterea judecătorească, parchetele şi justiţia în ansamblu: numirea şefilor de parchete de către ministrul Justiţiei, subordonarea Inspecţiei Judiciare tot către acelaşi ministru al Justiţiei, încălcarea autonomiei procurorului de caz prin acordarea dreptului şefului ierarhic de a infirma rezoluţiile procurorului de caz nu numai pe motive de legalitate, ci şi pe motive de temeinicie şi, în fine, a patra măsură, care presupune înfiinţarea unui departament special în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care să se ocupe de anchetele de corupţie ale magistraţilor", a arătat Orban.

În acest context, preşedintele PNL a atras atenţia că partidul pe care îl reprezintă i-a solicitat demisia lui Tudorel Toader din fruntea Ministrului Justiţiei.

"Nu numai că îi cerem demisia, dar am şi depus o moţiune în Camera Deputaţilor împotriva ministrului Justiţiei, exact pentru aceste patru puncte care arată cu siguranţă premeditarea în controlul politic asupra justiţiei. Restul sunt articole care sunt bune în proiectul ăla de lege", a precizat Orban.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne