Jungla traficanţilor. Migranţii fără bani, victime ale recoltării forţate de organe

Unii dintre migranţii care nu îşi pot plăti călătoria prin bazinul Mării Mediterane ajung să fie vânduţi traficanţilor de organe.
Ambarcaţiune cu refugiaţi se îndreaptă spre insula elenă Lesbos.
Ambarcaţiune cu refugiaţi se îndreaptă spre insula elenă Lesbos. (Captură Foto)

Migranţii care se aflau în imposibilitatea de a-şi plăti călătoria prin Marea Mediterană erau vânduţi pentru 15.000 de euro fiecare unor grupuri, mai ales de egipteni, care erau implicate în racolarea şi vânzarea de organe, le-a dezvăluit procurorilor italieni Nuredin Wehabrebi Atta, primul dintre traficanţii care a decis să rupă rândurile pentru a expune industria macabră.

"Sute" de bărbaţi, femei şi copii ar fi avut această soartă. "Egiptenii au sosit cu echipamente pentru extracţia de organe şi pentru transportarea lor în recipiente reci", a declarat fostul traficant, care susţine că s-a decis să colaboreze cu autorităţile pentru că "au existat prea multe decese pe mare".

Nuredin Wehabrebi Atta este un eritreean în vârstă de 32 de ani arestat de poliţia italiană în 2014, care a intrat ulterior în programul autorităţilor de protecţie a martorilor.

Potrivit The Telegraph, dezvăluirile sale au ajutat la destructurarea unei reţele de crimă organizată care se ocupa cu traficul de droguri, arme şi migranţi din Africa în Europa. Poliţia italiană a desfăşurat luni o serie de raiduri prin toată ţara, în urma cărora au fost arestate 23 de persoane şi au fost emise mandate de arestare pentru alte 15.

Din reţea făceau parte 25 de eritreeni, 12 etiopieni şi un italian. Arestările au fost parte dintr-o amplă investigaţie efectuată de autorităţile italiene care a dezvăluit celulele în Africa de Nord, Roma, Palermo, Agrigento şi alte regiuni din Europa.

"Decesele de care suntem conştienţi sunt doar o mică parte. Doar în Eritreea, au existat victime în opt din 10 familii", a precizat Nuredin Wehabrebi, care a fost condamnat la cinci ani de închisoare în luna februarie pentru rolul său în operaţiune.

Furtul de organe pentru profit, de la nevinovaţi, este o afacere macabră înfloritoare în zilele noastre. În unele părţi ale lumii se bucură chiar de protecţia autorităţilor - cum este cazul regimului comunist de la Beijing, sau al organizaţiei teroriste Daesh.

Potrivit unei investigaţii publicate la finele lunii iunie, regimul comunist de la Beijing a organizat o adevărată industrie de furt de organe prelevate pe viu, victime fiind milioanele de aderenţi ai mişcării spirituale Falun Gong, precum şi deţinuţi politic aflaţi în detenţie. Autorii raportului susţin că partidul-stat a generat între 60.000 şi 100.000 de transplanturi pe an, începând cu anul 2000 - cifră care poate însuma în cei 16 ani de existenţă 1,5 milioane de oameni tăiaţi de vii pentru organe.

În timp ce industia construită de regimul comunist este ţinută în secret, jihadiştii de la Daesh au reglementat oficial, printr-o hotărâre luată de clericii grupului islamist, recoltarea de organe de la "necredincioşi" - o afacere în expansiune. Deţinuţii care au fost condamnaţi la moarte sunt supuşi unor operaţii pentru prelevarea organelor - folosite fie pentru a salva viaţa jihadiştilor, fie pentru bani.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe