Jale în Poliţie! Val de pensionări printre angajaţii MAI

Aflată deja în mare criză de personal, Poliţia română pierde noi şi noi oameni calificaţi, pe fundalul veştilor despre o iminentă modificare a pensiilor speciale, care va creşte vârsta de pensionare şi va scădea veniturile.
Carmen Dan(MAI),
Carmen Dan(MAI), (Florin Chirila/Epoch Times)

În jur de 700 de poliţişti au depus cereri de pensionare de vineri până marţi, a anunţat ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan.

"De vineri până astăzi au depus cereri de pensionare 700 de poliţişti. De la începutul anului au solicitat ieşirea la pensie peste 3.200 de angajaţi ai MAI. Printre cei care au solicitat ieşirea la pensie sunt şi 16 chestori. Media de vârstă la pensionare este de 55 de ani", a declarat Carmen Dan, preluată de Agerpres, într-o intervenţie la Antena 3.

Reamintim că valul de pensionări are loc în contextul în care, potrivit sindicatelor din domeniu, Guvernul ar urma să adopte o ordonanţă de urgenţă care va schimba modul de calcul pentru pensiile poliţiştilor. Modificările ar urma să vizeze Legea pensiilor militare de stat, afectându-i nu doar pe poliţişti ci şi pe militari şi angajaţi ai serviciilor secrete.

Nu doar sindicatele au semnalat iminenţa unei OUG care va afecta pensiile poliţiştilor şi cadrelor militare. La rândul său, PNL semnala, prin vocea deputatului Ovidiu Raeţchi, că PSD va modifica pensiile militarilor.

"Ca strategie de lucru, partidul lui Dragnea optează pentru păstrarea unui secret total, nu pentru negocieri cu cei direct vizaţi. Vor aplica politica faptului împlinit, neoferindu-le celor din sistemul de apărare dreptul să se exprime. Doar că, ce să vezi, PSD trişează. Anumiţi oameni - probabil apropiaţi lor, poate din jurul miniştrilor - sunt avertizaţi să iasă repede la pensie, pentru a beneficia de vechiul regim de pensionare", susţinea luni deputatul.

Mai amintim în context că Poliţia Română are un deficit oficial de 20.000 de poliţişti. În realitate, deficitul este mult mai mare, susţine liderul sindicatului Poliţiştilor ''Diamantul'', Emil Păscuţ.

Cu ocazia dezbaterilor, Emil Păscuţ a explicat că lipsa de personal din poliţia operativă este mult mai mare decât cea care ni se transmite oficial.

"Ni se spune pe hârtie că sunt 80.000 poliţişti, când în realitate sunt circa 40.000, ceilalţi 40.000 sunt nişte poliţişti cameleon, din structurile de suport, de exemplu: psihologi, medici, personalul de deservire la cantină, cântăreţi, contabili. Toate specialităţile care în alte ministere sunt funcţionari publici, personal contractual, la noi suntem toţi poliţişti. Se falsifică realitatea. În hârtii dăm 80.000 poliţişti, în stradă, în gări, poliţiştii acţionează de unul singur", declara recent Păscuţ, citat de Mediafax.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne