Iulian Vlad, fiu al partidului, a semnat rapoarte despre propriul tată

Crescut şi educat de partid, Iulian Vlad, cel ce avea să devină şeful temutei Securităţi ceauşiste, îşi înfiera "tovărăşeşte" inclusiv propriul tată.
(Andrei Popescu / Epoch Times Romania)

Fostul şef al Securităţii ceauşiste, generalul (r) Iulian Vlad a dat, când avea 18 ani, mai multe rapoarte olografe către partid în care a arătat cum a încercat să-şi determine tatăl să nu mai meargă la biserică, relatează news.ro.

Într-o "complectare" la Autobiografie, actualul general în rezervă se prezintă drept un fiu al partidului, crescut şi educat de PCR de la 14 ani. Comitetul Central al UTM scria despre el că “a dus o muncă intensă începând din 1946 - la exproprierea moşierilor, campania electorală din 1946 şi 1948 la naţionalizare”.

Într-un referat întocmit de Comitetul Central al Uniunii Tineretului Muncitor (UTM) şi studiat de News.ro la Arhivele Naţionale, la capitolul "situaţia familiară şi materială" a ex-şefului temutei Securităţi de dinainte de 1989, se precizează că "tatăl deţine 4 hectare de pământ şi este cântăreţ la biserică, a fost prizonier în URSS până în 1947 octombrie, este un element foarte religios, deşi este membru PP şi i-a fost arătat drumul greşit pe care mergea, totuşi nu înţelege să se lase, aceasta şi pentru interese materiale". Informaţia a fost dată organelor de partid chiar de fiul său, viitorul general de Securitate Iulian Vlad, arată sursa citată.

Din acelaşi document rezultă că ultimul şef al Securităţii, generalul Iulian Vlad, în tinereţe a renunţat la şcoală pentru munca de la câmp.

Articolul integral poate fi citit aici.

Reamintim că generalul-colonel Iulian Vlad a ocupat funcţia de şef al Securităţii între anii 1987 şi 1989, iar după Revoluţie a fost condamnat la 25 de ani de închisoare pentru suprimarea Revoluţiei din 1989, pentru a fi apoi eliberat după doar patru ani.

Iulian Vlad a condus ancheta revoltei braşovenilor din 1987 iar numele său este menţionat şi în dosarul Gheorghe Ursu, dizidentul omorât în bătaie în închisorile patriei, după ce a îndrăznit să-l supere pe tovarăşu' Ceauşescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne