Iohannis bun de Ministru de Interne, nu neaparat şi de vicepremier

Victor Ponta şi Gabriel Oprea, declaraţii de presă
Victor Ponta şi Gabriel Oprea, declaraţii de presă (Epoch Times România)

Premierul Victor Ponta a declarat luni pentru Mediafax că îl va propune în cursul zilei pe Klaus Iohannis la conducerea Ministerului de Interne, întrucât la această instituţie este nevoie de o situaţie clară de stabilitate. Cât despre numirea primarului de Sibiu şi în funcţia de vicepremier, această doleanţă a PNL-ului urmează să fie "discutată rapid" în USL.

Ponta a mai declarat că îl va informa şi pe preşedintele Traian Băsescu despre faptul că va înainta luni această nominalizare.

Reamintim că duminică, liderul PNL, Crin Antonescu, se declara încrezător că Premierul Ponta va fi de acord cu numirea lui Iohannis atât ca ministru de Interne cât şi ca vicepremier. Deşi ideea propulsării lui Klaus Iohannis pe postul de vicepremier a fost considerată inoportună de corifeii PSD-ului, Şova, Zgonea, Cătălin Ivan, Palada etc., Antonescu a clamat că numirea primarului de Sibiu pe postul de vicepremier este un drept al liberalilor care nu va fi negociat.

"PNL are dreptul la un vicepremier, acest viceprim-ministru va fi Klaus Iohannis, asta va presupune o schimbare, nu luăm portofoliul altora, nu avem nicio problemă cu domnul Oprea, nici cu altcineva, schimbăm organigrama. (...) Nu cred că aici este ceva de negociat şi nu cred că primul ministru, singurul care contează în această discuţie, a ridicat vreun semn de întrebare", a declarat Antonescu duminică la TVR.

PSD-ul reclamă că, pentru ca Iohannis să fie numit vicepremier, ar trebui înlocuit Gabriel Oprea sau schimbată structura Guvernului, ceea ce ar crea o nedorită instabilitate politică acum.

Cât despre preşedintele Băsescu, este de aşteptat ca acesta să îl confirme pe Iohannis pe post. Şeful statului şi-a exprimat sâmbătă opinia că primarul Sibiului este un câştig pentru Guvern.

"Eu cred că Iohannis e un câştig pentru Guvern, trebuie să aibă grijă cum le aranjează, cu incompatibilitatea. Altfel, el este experimentat în administraţie şi de data asta vine în Guvern fără să fie făcut aranjamentul la GRIVCO [Grupul Industrial Voiculescu şi Compania n.r.], ceea ce e bine. Prima dată când a vrut să vină premier îi spusese tat'su mare, turnătorul Voiculescu, acum nu", a declarat Traian Băsescu, citat de hotnews.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne