Iohannis avertizează: USL se poate rupe dacă negocierile merg prost

Preşedintele PNL, Klaus Iohannis.
Preşedintele PNL, Klaus Iohannis. (Epoch Times România)

Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Sibiu, că USL "se poate rupe" în cazul în care negocierile referitoare la preluarea funcţiilor de vicepremier şi ministru de Interne, pentru care a fost propus, "merg prost" şi nu se va mai realiza remanierea, scrie Mediafax.

Klaus Iohannis a subliniat că negocierile din USL pentru schimbările din Guvern "nu vor fi nici simple, nici scurte", adăugând că discuţiile despre noua construcţie politică - USD - "îngreunează dialogul".

"Dacă negocierile vor merge bine şi ne înţelegem, o să trecem şi peste acel semnal dat de USD. Voi merge la minister şi o să îndeplinesc condiţiile cerute de lege. În momentul acesta, calea este clară, dar are două soluţii care depind în mică măsură de opţiunea mea privată. Depind de cum merg negocierile în USL", a declarat Iohannis.

"Eu nu merg la Bucureşti pentru că nu am ce face aici. Am cel mai bun job şi-mi place cel mai mult. Eu merg acolo pentru că aşa s-a hotărât în PNL. S-a hotărât să merg pentru ministru de Interne şi vicepremier. Eu nu discut despre altceva, nu discut altă configuraţie", a declarat acesta.

Iohannis a dat asigurări că, în cazul în care va fi numit în Guvern, va demisiona din postul său de primar al Sibiului cu cinci minute înainte de a depune jurământul de învestitură.

Prim-vicepreşedintele PNL susţinea că în cea mai bună variantă "azi (marţi - n.r.) negocieri, mâine mers în Parlament, poimâine introducerea în funcţie. Eventuala demisie apare cu cinci minute înainte de depunerea jurământului".

În cazul în care aceste negocieri s-ar putea prelungi, Iohannis a afirmat că "şansele scad exponenţial dacă nu terminăm astăzi. Şansele unei reuşite pe această negociere scad. În situaţia optimală, situaţia ar trebui rezolvată săptămâna asta, în cel mai rău caz săptămâna viitoare. Dacă va fi după săptămâna viitoare, nu va mai fi".

Întrebat dacă USL s-ar putea rupe în cazul în care negocierile eşuează, Iohannis a replicat: "Dacă negocierile merg prost, se poate".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne