Sevil Shhaideh este noul ministru al Dezvoltării în locul lui Dragnea

Sevil Shhaideh
Sevil Shhaideh (ziarulprofit.ro)

UPDATE. Sevil Shhaideh a depus jurământul de învestitură, miercuri, pentru portofoliul de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. Potrivit B1 Tv, Sevil Shhaideh a depus jurământul cu mâna pe Constituţie şi pe Coran pentru că este de religie musulmană.

"Vă doresc mult succes în această nouă poziţie. Preluaţi un minister greu, dar aveţi marele avantaj că sunteţi de mai mulţi ani în minister şi cunoaşteţi foarte bine şi problemele şi cred că şi soluţiile. Vă doresc un mandat de succes", i-a transmis preşedintele Klaus Iohannis.

* * *

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretul referitor la numirea doamnei Sevil Shhaideh în funcţia de ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, funcţie ocupată până în prezent de Liviu Dragnea.

De asemenea, şeful statului a validat şi demisia lui Liviu Dragnea din fruntea aceluiaşi minister, ca urmare a condamnării sale la un an de închisoare cu suspendare în dosarul Referendumul. Înlocuitoarea lui Dragnea, secretarul de stat Sevil Shhaideh, va depune jurământul de învestitură la ora 17.00 la Palatul Cotroceni.

Publicaţia Gândul titrează că Sevil Shhaideh a fost director al Direcţiei Proiecte din Consiliul Judeţean Constanţa, fiind susţinută în administraţia centrală de PSD Constanţa. De altfel, Shhaideh este fina preşedintelui CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu, titular a numeroase dosare penale.

Surse din PSD au declarat pentru publicaţia citată că Shhaideh este şi fina lui Liviu Dragnea, având două perechi de naşi. Shhaideh a devenit secretar de stat la Dezvoltare din primul guvern Ponta, în mai 2012.

Jurnalistul Cătălin Prisăcariu susţine că Dragnea şi-a impus la şefia ministerului cel mai loial funcţionar, pe Sevil Shhaideh, care a condus cu mână de fier toată birocraţia ministerului, astfel că, în acest moment,"boierii PSD din ţară ştiu că banii de la Dezvoltare Regională vin tot de la Dragnea, de fapt, şi-i vor fi loiali lui Dragnea".

Recomandăm şi Cătălin Prisăcariu: Dragnea a câştigat meciul cu Ponta, rămâne la fel de puternic în PSD

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne