Cum răspund instituţiile româneşti când societatea civilă le întreabă de TTIP (video)

Lavinia Andrei, preşedinte Terra Mileniul III, 19:05.2015
Lavinia Andrei, preşedinte Terra Mileniul III, 19:05.2015 (Eugen Horoiu/Epoch Times România)
Se încarcă player-ul...

Lavinia Andrei, preşedintele ONG-ului Terra Mileniul III, a arătat în cadrul conferinţei ”Impactul TTIP asupra economiei României”, organizate marţi de Comisia Europeană, că acest tratat se negociază absolut netransparent şi abia la presiunile Campaniei Stop TTIP, care a strâns peste un milion de semnături la nivel european, a fost publicat mandatul de negociere. Mai mult, instituţiile româneşti au răspuns nesatisfăcător la întrebările societăţii civile legate de TTIP.

ONG-ul a adresat scrisori diferitelor ministere pentru a afla dacă există un studiu de impact al TTIP asupra României, dar MAE nu a dat nicio informaţie, cerându-le să se adreseze Ministerului Economiei, în timp ce Ministerul Educaţiei a răspuns după două luni şi jumătate că nu ştia că mandatul de negociere este public.

”Ministerul Muncii a spus că realizarea de studii de impact nu este treaba lui, dar susţine că vor fi create noi locuri de muncă prin Parteneriatul Transatlantic de Comerţ şi Investiţii. Nu ştim de unde. Ministerul Finanţelor Publice a spus că această informaţie nu intră în sfera sa de competenţă. Ministerul IMM-urilor a spus că TTIP doreşte eliminarea tuturor barierelor tarifare, ori studiul arată că cele netarifare sunt mai importante”, a explicat preşedinta Terra Mileniul III.

”Cam acesta este gradul de cunoaştere în România. Nu putem să fim implicaţi noi românii, dacă nu ştim despre ce este vorba, dacă nu avem cunoştinţe şi guvernul nu este interesat de dezbateri”, a concluzionat Lavinia Andrei.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne