Protest la Ambasada Chinei: "Partidul Comunist recoltează organe pe viu de la practicanţi Falun Gong" (Video)

Protest paşnic al practicanţilor Falun Gong la Ambasada Chinei, 10 mai 2015
Protest paşnic al practicanţilor Falun Gong la Ambasada Chinei, 10 mai 2015 (Epoch Times Romania)
Se încarcă player-ul...

Practicanţii Falun Gong din România au organizat duminică, 10 mai, un protest paşnic în faţa ambasadei Chinei, protest ce prefigurează aniversarea a 23 de ani de când practica a început să fie predată public.

În ciuda ploii abundente, practicanţii i-au comemorat, în linişte, pe colegii lor din China ucişi în timpul persecuţiei declanşate acum 16 ani de Partidul Comunist Chinez împotriva Falun Gong, mişcare spirituală devenită prea populară pentru a fi pe placul regimului.

"Falun Gong, cunoscută şi ca Falun Dafa este o şcoală de qigong, o cale de autoperfecţionare. Ea constă în două părţi, una de exerciţii fizice, care ajută la menţinerea sănătăţii, a condiţiei fizice, iar a doua la obţinerea unei stări de linişte interioară. Exerciţiile sunt foarte simple şi pot fi făcute la orice vârstă. Totodată, practica are şi o parte de perfecţionare morală. La baza şcolii stau trei principii, care sunt adevăr, compasiune, toleranţă. Cel care practică exerciţiile are şi această dorinţă de a se perfecţiona, urmând aceste principii în viaţa de zi cu zi", a explicat pentru Epoch Times o practicantă Falun Gong.

Considerată una dintre cele mai performante şcoli de qigong şi apreciată inclusiv de către autorităţi, mişcarea a intrat însă rapid în dizgraţia Partidului Comunist din cauza popularităţii sale, a relatat protestatara:

"Deoarece practica era foarte bună, aducea rapid beneficii şi era predată gratuit, s-a răspândit foarte rapid, ajungându-se la în jur de 70-100 de milioane de practicanţi în întreaga China. După cum ştim, la conducerea Chinei se află Partidul Comunist care s-a simţit ameninţat în acel moment de numărul mare de persoane care practicau Falun Gong. PCC şi-a simţit ameninţată poziţia pentru că se pare că erau mai multe persoane care practicau Falun Gong decât membri activi ai Partidului Comunist. Şi atunci s-a decis scoaterea în afara legii a acestei practici iar toţi cei care practicau au început să fie persecutaţi masiv. Oamenii nu făceau politică, doar practicau nişte exerciţii şi încercau să fie oameni mai buni".

Popularitatea mişcării spirituale a determinat Partidul să interzică brusc orice referire la Falun Gong şi chiar transmiterea de informaţii despre aceasta, pornind împotriva aderenţilor cea mai dură campanie de persecuţie din istoria modernă a Chinei.

O investigaţie Epoch Times a dezvăluit la începutul anului 2006 că, pentru a servi unui dublu scop, de a eradica mişcarea Falun Gong dar şi de a se îmbogăţi de pe urma genocidului, regimul comunist a organizat o industrie macabră de recoltare de organe, pe viu, cu forţa, de la aderenţi închişi în lagăre de muncă.

Aşa cum au demonstrat-o ulterior o serie de investigaţii internaţionale, din 1999 până în prezent, conform mai multor rapoarte şi anchete independente, zeci de mii de aderenţi au fost ucişi pe mesele de operaţie, organele lor fiind vândute de statul chinez pe piaţa neagră de organe a Chinei.

"Din păcate, această persecuţie a "evoluat" în ultimii ani într-o afacere pentru guvernul chinez care şi-a dat seama că aceşti oameni care erau ţinuţi în lagăre şi închisori sunt foarte sănătoşi datorită practicii şi şi-au dat seama că îi pot folosi ca pe o bancă de organe vie. Ştiţi că guvernul chinez recunoaşte că se recoltează organe de la deţinuţii condamnaţi la moarte, ei susţinând că aceştia sunt criminali de drept comun, însă mai multe rapoarte care s-au făcut în ultimii ani, cel mai cunoscut ar fi raportul Kilgour-Matas - cu date concrete, cu cifre, a dezvăluit faptul că foarte multe organe sunt obţinute de la deţinuţi de conştiinţă, în mod special de la practicanţii Falun Gong.

Mai exact, acestor deţinuţi li se fac analize, aceste date sunt ţinute probabil într-o bază de date iar când un doritor care plăteşte sume exorbitante de bani solicită un organ pentru transplant nu este de mirare că în una, maxim două săptămâni de la solicitare este găsit un organ compatibil. În acest mod, practicantul Falun Gong, al cărui organ este compatibil cu doritorul, dispare pur şi simplu din închisoare sau din lagăr, şi este eviscerat, i se scot organele care sunt transplantate către cumpărător. Mai mult, s-a descoperit că se oferă şi garanţie, adică dacă organul este respins de corp, pacientul poate primi un alt organ în aceiaşi bani pentru că deţinuţii sunt foarte mulţi", a explicat practicanta motivul protestului lor.

Recomandăm şi: 16 ani de crime în serie, comemorate în lumea civilizată. Cum se schimbă Istoria

După încheierea protestului de la Ambasada Chinei, practicanţii Falun Gong au organizat un eveniment de informare la intrarea în Parcul Herăstrău. În cadrul acestuia, au fost demostrate exerciţiile practicii iar trecătorii au fost fost invitaţi să semneze petiţia pentru oprirea perecuţiei împotriva Falun Gong.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagină noastră de Facebook.