Cătălin Prisăcariu: Dragnea a câştigat meciul cu Ponta, rămâne la fel de puternic în PSD

Jurnalistul Cătălin Prisăcariu
Jurnalistul Cătălin Prisăcariu (paginadepolitica.ro)

Jurnalistul Cătălin Prisăcariu a afirmat miercuri, pe blogul personal, că şeful baronilor PSD Liviu Dragnea, condamnat în primă instanţă la închisoare cu suspendare în dosarul Referendumul, "a câştigat meciul" cu premierul Victor Ponta rămânând la fel de puternic în partid ca şi înainte.

Imediat ce a apărut anunţul că Sevil Shhaideh este nominalizarea lui Ponta pentru portofoliul de la Dezvoltare Regională, Dragnea a declarat că azi îşi va înregistra şi demisia din funcţia de preşedinte executiv al PSD, fapt care, în opinia jurnalistului, nu este doar o simplă coincidenţă.

"Omul cu banii de stat împărţiţi boierilor locali, Liviu Dragnea, şi-a comandat la şezătoarea de partid de luni un grup masiv de susţinători care să-l implore să nu-şi dea demisia. De ce? Pentru că, luni, Ponta încă spera să-şi impună un om loial lui la Dezvoltare Regională, care să direcţioneze banii de la buget către boierii PSD din teritoriu pentru a-i loializa faţă de Ponta. Dacă asta s-ar fi întîmplat, Dragnea devenea istorie. Şi Dragnea ştia foarte bine asta.

Dar strategia lui Dragnea a funcţionat: Ponta a înţeles că, dacă nu l-ar fi pus la Dezvoltare Regională pe cel mai loial funcţionar al lui Dragnea, funcţionarul care a condus cu mînă de fier toată birocraţia ministerului (adică pe Sevil Shhaideh), ar fi riscat o rupere a partidului, cu consecinţe dificil de anticipat.

În acest moment, boierii PSD din ţară ştiu că banii de la Dezvoltare Regională vin tot de la Dragnea, de fapt, şi-i vor fi loiali lui Dragnea. Care, deocamdată, le cere să-i fie loiali şi lui Ponta. La primele semne de slăbiciune ale lui Victor Viorel, însă, Dragnea va face ce e de făcut: va trăda. Şi-şi va impune un om la şefia PSD.", a explicat Prisăcariu.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne