Liderul PEGIDA – un Hitler wannabe – a demisionat din fruntea mişcării anti-Islam



Lutz Bachmann, fondatorul mişcării PEGIDA, pozând ca Adolf Hitler.
Lutz Bachmann, fondatorul mişcării PEGIDA, pozând ca Adolf Hitler. (Captură Foto)

Fondatorul mişcării germane anti-Islam PEGIDA s-a retras de la conducerea grupului după publicarea unei fotografii în care pozează ca Adolf Hitler.

Lutz Bachmann, care a lansat această mişcare ce a scos până la 25.000 de oameni pe străzi împotriva aşa numitei “islamizări” a Occidentului, şi-a prezentat demisia în faţa comitetului de conducere al mişcării după postarea fotografiei pe pagina sa de Facebook.

Bachmann a insistat că poza, în care apare cu mustaţa şi tunsoarea specifice lui Hitler, trebuia să fie o “glumă”. Mai mult, acea poză purta şi mesajul: “S-a întors”, făcând o referire la fostul dictator nazist.

În ciuda acestei “glume”, poza a devenit virală la scurt timp după ce a fost publicată de Dresdner Morgenpost, un ziar local din oraşul său natal Dresda, şi se pare că selfie-ul acestui Hitler “wannabe” a avut un efect devastator asupra mişcării, care a insistat mereu că nu are nicio legătură cu neonaziştii sau extremiştii de dreapta.

Demisia lui Bachmann a avut loc după ce procurorii publici din Dresda au declarat că au lansat o investigaţie împotriva sa pentru comentarii cu caracter rasist pe care acesta le-a făcut într-o serie de postări pe Facebook. Aceste comentarii au fost publicate, de asemenea, de Dresden Morgenpost, adâncind şi mai mult groapa pe care singur şi-a săpat-o Bachmann.

Demisia lui Bachmann ridică întrebări privind viitorul mişcării PEGIDA – Europenii Patrioţi Împotriva Islamizării Occidentului – ţinând cont că la mitingul de miercuri seara din Leipzig au apărut doar aproximativ 15.000 de oameni, în ciuda aşteptărilor liderilor mişcării ca numărul participanţilor să fie între 40 şi 60.000.

Participanţii la marşul din Leipzig, care s-a autodenumit LEGIDA (Locuitorii din Leipzig Împotriva Islamizării Occidentului), au scandat lozinci precum “Noi suntem poporul!” (Wir sind das Volk! – un slogan care a aparţinut manifestanţilor contra regimului din RDG, cu puţin înainte de căderea Zidului Berlinului în 1989).

De asemenea, membrii LEGIDA au fluturat steaguri germane şi au afişat pancarte şi bannere pe care erau scrise mesaje precum “Charlie Hebdo mă enervează”, “Boicotarea presei mincinoase” sau “25 de ani de nouă dictatură: Republica Federală şi Uniunea Europeană.”

Acţiunea mişcării LEGIDA a fost întâmpinată de 20.000 de contramanifestanţi, care au încercuit marşul, masat în faţa Operei din Leipzig.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe