Mişcarea germană anti-Islam PEGIDA se destramă


Oamenii participă la un miting anti-PEGIDA in Cologne, vestul Germaniei, 5 ianuarie 2015.
Oamenii participă la un miting anti-PEGIDA in Cologne, vestul Germaniei, 5 ianuarie 2015. (Captură Foto)

Grupul german anti-Islam şi anti-imigraţie PEGIDA pare să fie la pământ după ce 5 dintre liderii săi au declarat că vor înfiinţa o mişcare rivală în mijlocul unor neînţelegeri intense.

Cei cinci lideri ai aşa-zisei mişcări a Patrioţilor Europeni Împotriva Islamizării Occidentului (PEGIDA) au demisionat, în masă, marţi seara, susţinând că ei doresc să promoveze democraţia şi imigraţia controlată, şi că vor organiza un marş în oraşul estic german Dresda la 9 februarie, conform Press TV.

“Dorim să ajungem în sânul societăţii ... Există un anumit nivel de nemulţumire în rândul populaţiei; acest lucru ni s-a comunicat în timpul mitingurilor noastre şi, după ce am demisionat, mulţi oameni au spus că trebuie să continuăm”, a declarat joi fostul membru al comitetului de conducere al PEGIDA, René Jahn, în cadrul unei conferinţe de presă.

Printre cei care au demisionat se numără Kathrin Oertel, numărul doi în PEGIDA după Lutz Bachmann, fondatorul şi liderul său iniţial. Bachmann a demisionat săptămâna trecută după ce a postat pe Internet o poză în care s-a dat drept Adolf Hitler, imaginea fiind publicată în cotidianul german Bild şi declanşând un val de nemulţumire în Germania.

Numărul susţinătorilor grupului a început să scadă după publicarea pozei lui Bachmann. Astfel numărul participanţilor la mitingurile săptămânale a scăzut de la 25.000 la 17.500.

Ultimele proteste ale PEGIDA au fost contracarate de mitinguri anti-PEGIDA pe întreg cuprinsul Germaniei.

Peste 22.000 de germani au luat parte luni la un miting anti-PEGIDA şi un concert organizat de trupele germane de rock în oraşul Dresda unde, începând din octombrie 2014, grupul de extremă dreapta a organizat în fiecare săptămână câte un miting anti-Islam şi anti-imigraţie.

În aceeaşi zi, peste 15.000 de manifestanţi anti-PEGIDA s-au adunat în Frankfurt pentru a-i depăşi numeric pe cei 70 de manifestanţi PEGIDA veniţi acolo pentru a protesta.

De asemenea, în München peste 2.300 de persoane au apărut la un miting anti-PEGIDA, care a strâns doar 800 de susţinători în cursul zilei de luni.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe