Ikea, despre geanta albastră de 2.145 dolari a casei de modă Balenciaga

Sacoşa Frakta,     Ikea (stânga) şi geanta Arena, Balenciaga (dreapta)
Sacoşa Frakta, Ikea (stânga) şi geanta Arena, Balenciaga (dreapta) (fotograful de modă Anders Kylberg)

Designul genţii pentru bărbaţi de la casa de modă Balenciaga a iscat numeroase discuţii. Culoarea şi forma genţii de cumpărături Arena Extra-Large Shopper Tote Bag sunt, de fapt, foarte asemănătoare cu economica sacoşă albastră produsă de Ikea. O similaritate care, având în vedere diferenţa imensă de preţ, a stârnit comentarii ironice pe reţelele de socializare, dar nu numai. Ikea răspunde în stilul său ... suedez.

Frakta există doar una şi ca ea nu este nici una”: dă replica, ironic, Ikea, casei de modă Balenciaga, care a lansat un model de geantă pentru cumpărături foarte asemănător clasicei sacoşe albastre, dar într-o versiune de lux. Geanta de culoare albastră Balenciaga aminteşte foarte mult de celebra sacoşă albastră - numită Frakta - concepută de gigantul suedez.

Geanta pentru cumpărături Arena Extra-Large Shopper Tote Bag costă 2.145 dolari, sacoşa Frakta doar 0,99 dolari. Prima poate fi achiziţionată în magazinele sau de pe site-ul on-line Balenciaga, cealaltă din magazinele Ikea la sfârşitul sesiunii de cumpărături.

Asemănarea dintre cele două a iscat o avalanşă de reacţii pe reţelele de socializare, iar Ikea are parte de un val de popularitate neaşteptat datorită postării prin care explică în 6 puncte modul în care se poate recunoaşte originala sacoşă de cumpărături Frakta. Iată instrucţiunile:

1) Scutur-o! Dacă foşneşte, atunci e originală!

2) Multifuncţională. Poţi căra echipament de hockey, cărămizi, chiar apă!

3) Arunc-o în noroi! O geantă Frakta poate fi curăţată uşor, cu ajutorul unui furtun de grădină.

4) Împacheteaz-o! Poţi să o faci până devine mică, de mărimea unei poşete? Dacă da, atunci, felicitări!

5) Uită-te în interiorul ei! Originalul conţine eticheta Ikea!

6) Preţul: doar 0,99 dolari.

În acest fel, gigantul suedez confirmă originalitatea modelului său. Designul, potrivit site-ului Creativity, a fost conceput de agenţia suedeză ACNE. Directorul de creaţie Johan Holgrem a declarat că a contactat rapid Ikea, după cazul Balenciaga. Fotograful de modă Anders Kylberg a fotografiat sacoşa Frakta în propriul studio pentru a face comparaţia cu rivala sa de lux Arena, relatează situl web reppublica.it. Imaginea s-a răspândit rapid pe reţelele de socializare şi privindu-le, se înţelege într-adevăr de ce.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Life & Style