Dior urmează paşii lui YSL şi deschide primul magazin de cosmetice în New York

Magazinul este situat în clădirea Oculus Mall la World Trade Center din New York şi are şaizeci de metri pătraţi.
Firma Dior - cosmetice
Firma Dior - cosmetice (wikimedia)

Cosmetica îşi continuă ofensiva în comerţul cu amănuntul. Cel mai recent exemplu este Dior, care a deschis primul magazin dedicat exclusiv cosmeticelor în New York.

Compania franceză îşi propune să abordeze publicul şi să-şi crească vânzările în domeniul cosmeticelor. Magazinul de şaizeci de metri pătraţi este amplasat în clădirea Oculus Westfield World Trade Center. Design-ul său este inspirat din culisele spectacolelor de modă Dior; are şase make-up artişti profesionişti, şi diferite servicii digitale, cum ar fi mix&match. Cu această nouă deschidere, Dior deţine patru noi magazine în acest an în Statele Unite ale Americii.

"Vrem să transformăm acest magazin în punctul de vânzare numărul unu al cosmeticelor", a declarat Renaud de Lesquen, preşedintele nord-american al Christian Dior Couture şi Christian Dior Parfums. Se estimează că vânzările magazinului vor ajunge între două şi trei milioane de euro în primul an.

Această operaţiune are loc într-un an în care mai multe grupuri de produse cosmetice internaţionale au făcut saltul la vânzarea cu amănuntul. Unul dintre pionieri a fost gigantul francez L'Oreal care, în urmă cu doi ani, a început să lanseze magazine cu o singură marcă a lanţului său, L'Oreal Paris, iar anul trecut, a deschis în Spania primul magazin NYX şi Urban Decay în Europa. De asemenea, Yves Saint Laurent, a cărui linie de cosmetice este controlată de L'Oreal, a făcut primii paşi în această direcţie cu deschiderea unui magazin pop-up în Paris.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură