Geoană râde de logica lui "Ponta-Pinocchio"

Bucharest Forum 2013. În imagine, Mircea Geoană şi Victor Ponta
Bucharest Forum 2013. În imagine, Mircea Geoană şi Victor Ponta (Epoch Times România)

Senatorul Mircea Geoană, recent exclus din PSD, i-a dat o replică dură premierului "Ponta-Pinocchio", după ce acesta din urmă a susţinut public că starea conflictuală dintre ei ar fi survenit după ce a refuzat să-l numească ministru de Externe, preferându-l în schimb pe Bogdan Aurescu.

"Conflictul cu domnul Geoană, din punctul meu de vedere, a fost legat de faptul că nu l-am desemnat ministru de Externe. L-am desemnat pe domnul Aurescu când s-a eliberat funcţia", declara Victor Ponta, adăugând că Geoană s-a oferit să-l sprijine din această calitate.

Replica lui Mircea Geoană nu s-a lăsat mult aşteptată: "Victor Ponta minte. Nu se poate abţine să nu mintă. Iar atunci când susţine, fără probe, că i-aş fi cerut să mă desemneze Ministru de Externe, îşi dă doctoratul în minciună. Victor Ponta este doctor în minciună, iar titlul acesta se pare că nu i-l poate lua nimeni. Nici Carlo Collodi, autorul lui Pinocchio, nu şi-ar fi imaginat minciuni precum cele spuse de Victor Ponta".

"Şi apoi, care este logica lui Ponta-Pinocchio? Pentru că m-aş fi supărat pe el că nu m-ar fi pus ministru, m-a dat afară din partid?", întrebă retoric Geoană, în cadrul unui comunicat de presă citat de Mediafax.

Minciuna are picioare scurte, domnule Ponta, iar cariera dvs politică, bazată pe impostură şi minciună, se apropie de sfârşit. Prea multe se adună, domnule Ponta, iar decontul e mai aproape decât gândiţi

De altfel, senatorul a amintit că el a salutat public propunerea lui Mihnea Motoc şi apoi a lui Bogdan Aurescu la şefia Ministerul de Externe, subliniind că trebuie să reclădim imaginea şifonată a MAE după "Operaţiunea Diaspora", ai cărei autori sunt Ponta, Dragnea şi Corlăţean, readucând profesionişti la conducere.

"Minciuna are picioare scurte, domnule Ponta, iar cariera dvs politică, bazată pe impostură şi minciună, se apropie de sfârşit. Prea multe se adună, domnule Ponta, iar decontul e mai aproape decât gândiţi", i-a transmis Mircea Geoană primului ministru.