Gala Bute. Elena Udrea, acuzată ca şi-a făcut imagine pe bani europeni

Elena Udrea, invitată cu mandat la DNA, 29 ianuarie 2015
Elena Udrea, invitată cu mandat la DNA, 29 ianuarie 2015 (Epoch Times România)

Fostul ministru al Turismului, Elena Udrea, a declarat marţi dimineaţă, la ieşirea din Secţia 2 de Poliţia din Capitală, unde a fost prezentă în cadrul controlului judiciar, că indiferent dacă este vinovată sau nu de acuzele care i se aduc în dosarele Microsoft şi Gala Bute, tot trebuie să ne întrebăm dacă ceea ce afirmă ea despre şeful interimar al SRI, Florian Coldea, este adevărat sau nu.

"Când e vorba de Elena Udrea toate lucrurile sunt speciale. Până şi prezenţa la secţia de poliţia trebuie să fie un spectacol. Legat de dosarul Rudel Obreja – eu aş vrea să vă spun că beneficiul pe care se spune că l-aş fi avut ar fi electoral, adică eu am vrut să fac acest eveniment, să particip cu fonduri europene la promovarea României în cadrul acestui eveniment pentru a avea beneficii de imagine. Deci asta este miza, imaginea. Cine are o imagine mai bună, doamna Kovesi sau eu?", se întreabă Elena Udrea, citată de B1 Tv.

Aceasta fiind acuzaţia procurorilor DNA, Elena Udrea susţine că nu se aşteaptă să fie arestată, deşi având în vedere abuzurile pe care le observă nu ar mira-o să existe chiar şi "o încercare de arestare, dar evident că nu există niciun motiv în acest moment pentru aşa ceva."

"Asta ca să mai potolesc dezbaterile de la unele televiziuni care în loc să se întrebe dacă ceea ce am spus eu legat de domnul Coldea este adevărat încearcă în fiecare moment să mă decredibilizeze, să desfiinţeze lucrurile pe care le spun şi care, indiferent de calitatea mea – de inculpat în acest moment cred că ar trebui să ne pună tuturor un semn de întrebare şi măcar să ne dorim să aflăm adevărul", a precizat Elena Udrea.

"Ce este ilegal în a încerca să finanţezi cu fonduri europene promovarea României prin imaginea unui mare sportiv aşa cum era Lucian Bute atunci? Acuzaţia care mi se aduce este că implicând ministerul în acest evenimen,t am încercat să îmi fac mie imagine. Nu era campanie electorală, era 2011. Este pentru prima dată când se formulează o acuzaţie că un ministru în funcţie îşi îndeplineşte atribuţiile şi încearcă să facă o acţiune pentru imagine", a explicat fosta şefă PMP.

Elena Udrea a dat exemplul unui ministru care inaugurează o autostradă, sau o şcoală, şi care ar putea fi ulterior acuzat că îşi face campanie electorală sau că are beneficii de imagine.

"Şi dacă aş fi un om rău, şi dacă aş fi cel mai rău om din România, tot cred că trebuie să ne întrebăm dacă ce spun eu este adevărat", a concluzionat fostul ministru al Turismului.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne