I-a sunat ceasul şi lui Predoiu? Avocatul lui Obreja susţine că fostul ministru va fi chemat la DNA

Cătălin  Predoiu
Cătălin Predoiu (Epoch Times România)

Până să ajungă premier se pare că va ajunge la DNA. Avocatul lui Rudel Obreja, Cătălin Dâncu, susţine că va avea loc o nouă audiere surpriză în dosarul Gala Bute - cea a fostului ministru al Justiţiei, Cătălin Predoiu.

"În premieră îl aveţi pe domnul Predoiu pe listă. Ca să nu mai vorbim. Va fi chemat şi el", le-a declarat Cătălin Dâncu jurnaliştilor prezenţi la intrarea DNA, potriviţi B1 Tv.

La scurt timp după ce procurorii DNA au cerut avizul Camerei Deputaţilor pentru începerea urmăririi penale pentru Elena Udrea, în dosarul "Gala Bute", avocatul lui Rudel Obreja a anunţat că va urma şi audierea lui Cătălin Predoiu referindu-se la hotărârea de Guvern privind fondurile pentru organizarea evenimentului "Gala Bute."

Deşi Ministerul Justiţiei nu a dat aviz favorabil la acel moment cererii făcute de Ministerul Dezvoltării Regionale, condus de Elena Udrea, de a organiza evenimentul, însă, cel mai probabil, Predoiu va fi propus ca martor de către avocatul lui Obreja.

"Oricine poate fi chemat să răspundă întrebărilor procurorilor, nu ştiu să fi fost acuzat cu ceva, vreodată, domnul Predoiu. Repet încă o dată, oricine este chemat pentru precizări, pentru nelămuriri ale procurorilor, va merge. Dacă va fi chemat şi domnul Predoiu, va merge, oricine va merge", a fost reacţia lui Vasile Blaga.

La rândul său, jurnalista Ondine Gherguţ a comentat în felul următor pe contul ei de Facebook: "PREDOIU la DNA: e o surpriză ptr mine, dar e logică, dacă fac asocieri cu dosarele penale de pe rolul DNA si chiar de la DIICOT.

Recapitulăm: în mandatul lui Predoiu de ministru al Justiţiei s-au dat avize pe note de fundamentare (tot Bica le-a dat, ca secretar de stat delegat de ministru în dosarul ROMGAZ de la DIICOT), iar în dosarul de la DNA - probabil Predoiu a numit-o pe BICA în comisia de retrocedări de la ANRP, dosar in care a fost arestată Bica. Predoiu în "Gala Bute" - o fi dat vreun aviz de finanţare tot pe o notă de fundamentare"

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră deFacebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne