Funcţionară a Primăriei Chişinău reţinută de ofiţerii CNA pentru corupţie

Angajata Primăriei Chişinău, sectorul Râşcani, ar fi pretins 12 000 de lei MD pentru ca un tânăr să nu-şi îndeplinească serviciul militar în termen.
Mită (corupţie)
Mită (corupţie) (cna.md)

Procurorii şi ofiţerii Centrului Naţional Anticorupţie (CNA) au dispus investigaţii procesual penale în privinţa unei angajate a Primăriei municipiului Chişinău, specialist în cadrul Serviciului civil de alternativă al Preturii sectorului Râşcani într-un dosar de corupere pasivă.

Potrivit CNA, funcţionara ar fi pretins şi primit 12 000 de lei MD de la rudele unui tânăr, sub pretextul că-i va organiza serviciul civil (de alternativă) şi, ulterior, va contribui la întocmirea livretului militar, în condiţiile în care băiatul a refuzat satisfacerea serviciului militar în termen.

Urmare a măsurilor speciale de investigaţie şi acţiunilor de urmărire penală, femeia a fost recunoscută în calitate de bănuit şi reţinută pentru 72 de ore.

Bănuita este cercetată penal în temeiul art. 324 alineatul 1 Cod Penal al R. Moldova. În cazul în care îi va fi demonstrată vinovăţia, funcţionara riscă de la 3 la 7 ani de închisoare cu amendă în mărime de la 200 000 la 300 000 lei MD. Totodată, aceasta ar putea fi privată de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice pe un termen de la 5 la 10 ani.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe