China este gata să transplanteze organe de porci la oameni

Oamenii de ştiinţă chinezi sunt aproape de a creşte porcine modificate genetic ale căror organe pot fi transplantate la om.
Porc
Porc (Eugen Horoiu/Epoch Times România)

Cercetătorii chinezi sunt aproape de perfecţionarea transplanturilor de organe de la porcine la oameni, potrivit publicaţiei China Morning Post South.

Raportul afirmă că guvernul chinez nu a acordat încă oamenilor de ştiinţă permisiunea de a-şi continua studiile, dar acest lucru s-ar putea întâmpla în numai doi ani. Procesul, cunoscut sub numele de "xenotransplant", are o serie de preocupări etice - fără a mai menţiona implicaţiile lui spirituale.

Guvernul chinez finanţează deja studiile de xenotransplantare de la porci la alte mamifere şi a dezvoltat simultan cel mai mare program de clonare al porcilor din lume care produce animale modificate genetic cărora le pot fi prelevate organele.

Raportul îl citează pe directorul Centrului de Cercetare a Bolilor Metabolice de la Nanjing Medical University din Jiangsu, Zhao Zijian, afirmând:

"Avem pacienţi care au murit din cauza insuficienţei organelor, iar rudele lor disperate cer să li se ofere acestora şansa de a trăi. Dar când ne adresăm autorităţilor responsabile cu aprobarea studiilor clinice, peste cererile noastre se aşterne tăcerea. Înţelegem că este greu ca guvernul să ia o decizie, dar este timpul să primim un răspuns".

Cererea de transplanturi de organe este foarte ridicată în China din cauza bolilor cardiovasculare cronice, a cancerului pulmonar şi a hepatitei care duc la insuficienţa organelor în rândul populaţiei. Anul trecut, în China aproximativ 1,5 milioane de oameni erau pe diferite liste de aşteptare pentru organe.

Guvernul chinez a obţinut organe de transplant de la prizonierii executaţi de peste 20 de ani, dar ei afirmă că au încetat această practică acum doi ani, cu toate că admit că volumul mare al donaţiilor de organe este fără precedent.

În timp ce oficialii chinezi se laudă cu donaţii de organe fără precedent, prizonierii de conştiinţă - în primul rând membri ai Falun Gong - sunt supuşi recoltării fără voie a organelor, pe viu, iar apoi organele lor sunt introduse în sistemul public de donare a organelor. Experţii avertizează că acest lucru creează o backdoor pentru infracţiunea de spălare a organelor - prin care autorităţile chineze încearcă să ascundă originea şi veniturile provenind din recoltarea de organe de la prizonierii de conştiinţă - şi de finanţare a industriei de transplant din China.

"Avem mulţi martori oculari care au declarat că practicanţii Falun Gong au fost supuşi unor examene medicale greu de imaginat şi analize de sânge în timp ce erau în detenţie în China", a declarat directorul executiv DAFOH, dr. Torsten Trey.

De asemenea, cu toate că regimul chinez a pretins că a încetat recoltarea de organe de la prizonierii executaţi în 2015, prevederile legislative din 1984, care permit această practică nu au fost abrogate în mod public.

După ce a anunţat o interdicţie a recoltării de organe de la prizonierii executaţi în 2015, şeful programului de transplant din China, Huang Jiefu, a descris prizonierii condamnaţi la moarte ca cetăţeni care au dreptul de a dona organe.

Într-un interviu cu televiziunea Australian ABC TV în 2013, el a comentat recoltarea de organe de la prizonieri printr-o juxtapunere ciudată spunând că "înainte de moarte [prizonierul] şi-a regăsit conştiinţa şi a înţeles că trebuia să facă ceva pentru societate. Deci, de ce ai obiecţii?". Toate standardele etice la nivel mondial condamnă astfel de practici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură