Fericirea acestor doi urşi panda în timp ce se tăvălesc prin zăpadă este contagioasă [video]

Urs panda
Urs panda (Screenshot tramite video Youtube)

Mama, Mei Xiang, în vârstă de 22 de ani, şi fiul său, Bei Bei, în vârstă de trei ani, sunt doi dintre cei trei urşi panda giganţi (Ailuropoda melanoleuca) care trăiesc în Smithsonian National Zoo din Washington DC, în Statele Unite ale Americii.

Urşii panda pot trăi în zăpadă datorită blănii lor groase, care îi menţine calzi şi uscaţi. În clipul video prezentat mai sus, mama şi fiul nu au ratat şansa să se joace împreună în zăpadă, tăvălindu-se fericiţi. O fericire contagioasă!

Urşii panda sunt printre cele mai rare mamifere de pe glob. La ora actuală mai trăiesc circa 1.600 exemplare în sălbăticie, iar viitorul acestei specii se anunţă a fi unul deosebit de sumbru. Populaţia actuală de urşi panda sălbatici trăieşte doar în şase masive muntoase situate între câmpia Sichuan (China) şi platoul tibetan. Se consideră că, peste 70 de ani, din cauza fenomenului de încălzire globală, jumătate din arealul actual al urşilor panda nu va mai putea fi locuit de aceştia.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Știință