Explozia unui meteorit deasupra capitalei Tokyo, înregistrată de mai multe observatoare [video]

Meteorit
Meteorit (screenshot tramite video Youtube)

În noaptea de 2 iulie, locuitorii din Tokyo au observat pe cer o lumină strălucitoare, însoţită de o explozie puternică. Se estimează că a fost un meteorit cu un diametru de aproximativ 1,6 metri, potrivit Japan Times.

Câteva mii de meteoriţi ard zilnic în atmosfera Pământului, dar marea majoritate a acestor evenimente au loc deasupra oceanelor sau a regiunilor nelocuite. Adesea apar în timpul zilei, ceea ce le face aproape invizibile.

Explozia de la Tokyo a avut loc în jurul orei locale 2:30 a.m. şi a fost observată în cea mai mare parte a regiunii japoneze Kanto. Potrivit unei înregistrări realizate de Daichi Fujii, curatorul Muzeului oraşului Hiratsuka din Prefectura Kanagawa, obiectul se deplasa de la vest la est.

Evenimentul a fost observat timp de câteva secunde, iar una dintre staţiile Sistemului Internaţional de Monitorizare, care are aproape 1.150 de kilometri, a reuşit să-l înregistreze. Totodată, explozia a fost înregistrată şi de Observatorul Akeno, de la Institutul de Tehnologie din Tokyo.

Pe baza datelor disponibile, Organizaţia Internaţională de Meteoriţi (OMI) a calculat energia exploziei: aceasta a ajuns la 150 de tone de TNT. Cu o viteză estimată la 14 km/s şi o densitate de 3.000 kilograme pe metru cub, diametrul corpului ceresc a fost de aproximativ 1,6 metri şi a avut aproximativ 1,6 tone.

Meteoritul Celyabinsk care a explodat deasupra Rusiei în 2013 a fost probabil de 10-20 de ori mai greu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură