Există un mod ideal de a coborî dintr-un avion? Se pare că da şi este un exemplu de urmat [video]

Un însoţitor de zbor înregistrează procesul ordonat şi captivant al unui grup de muncitori canadieni
Pasageri
Pasageri (screenshot tramite video Youtube)

În momentul în care trebuie să coborâm din avion, mai ales după un zbor lung, trebuie să luăm o decizie: încercăm să ieşim din cabină cât mai repede posibil sau ne aşteptăm rândul în mod civilizat, evitând astfel haosul pe culoar. Dar foarte rar se întâlneşte o situaţie ca cea înregistrată de Louise Vadeboncoeur, o însoţitoare de zbor intern a companiei aeriene canadiene WestJet.

Clipul video, publicat la sfârşitul lunii iulie de contul de Twitter Tom Podolec Aviation, a fost distribuit din nou duminică, în Imgur şi are peste 660.000 de vizualizări pe acest site, în doar trei zile.

După cum puteţi vedea în înregistrare, nimeni nu se ridică înainte de a-i veni rândul. Din acest motiv nu se formează cozi lungi şi haos, aşteptând în picioare minute în şir. Nimeni nu încearcă să-şi coboare valiza din compartimentul superior, cu riscul de a provoca neplăceri altcuiva. Circulaţia pe coridor este civilizată şi exemplară, o calitate extraordinară a canadienilor de altfel.

Un motiv al acestei ordini respectuoase este şi faptul că aceşti pasageri iau zborul în mod frecvent. Sunt lucrători ai platformei petroliere care fac dus-întors de la Fort McMurray la Calgary, afirmă Louise Vadeboncoeur pentru CNN.

"De fiecare dată când îi văd sunt impresionată. De aceea am decis să-i înregistrez. Chiar dacă zboară frecvent, nu-mi explic cum reuşesc să înţeleagă că acesta este modul ideal de a părăsi bordul avionului într-o lume perfectă", mărturiseşte autoarea clipului video.

Vadeboncoeur afirmă că de fapt nu există o formulă secretă care să se aplice acestui proces. În general, însoţitorii de zbor nu intervin, cu excepţia cazului în care trebuie să se asiste o anumită persoană în particular, lăsând pasagerii să decidă singuri cum ar trebui să coboare din avion. "Aproape întotdeauna se procedează în mod haotic, persoanele încearcă să iasă cât mai repede posibil", declară ea pentru CNN.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură