Birmania: Un pilot salvează toţi pasagerii din avion după o aterizare forţată [video]

Aeronava a alunecat pe asfalt, pe partea din faţă a fuzelajului, până când a reuşit să frâneze în mijlocul pistei.
Avion
Avion (captură reţelele sociale)

Un experimentat pilot al companiei aeriene naţionale din Birmania a reuşit să salveze duminică vieţile a 89 de pasageri care călătoreau cu avionul Embraer, după ce a reuşit o aterizare de urgenţă fără trenul de aterizare din faţă.

Zborul UB103 îşi termina călătoria de la Rangoon la Mandalay atunci când pilotul, şi totodată instructor de zbor, a descoperit că trenul de aterizare din faţă era blocat din motive care fac obiectul anchetei.

Pilotul a decis să zboare deasupra aeroportului Mandalay Tada-U pentru a termina combustibilul, prevenind astfel o explozie, înainte de a se îndrepta spre pista de aterizare.

Avionul a ajuns alunecând pe asfaltul pistei pe fuzelajul din faţă oprindu-se cu succes în mijlocul pistei, conform relatărilor Eleven Myanmar.

(Nay Min / captură reţelele sociale)

Imaginile incidentului capturate de mass-media arată aeronava înclinată în faţă, care nu a avut multe daune.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Life & Style