Energia, pe mâinile cui? Toma Petcu, un viitor ministru cu CV-ul plin de greşeli

Posesor de cunoştinţe de autoapărare, Toma-Florin Petcu, cel pe care Dragnea şi Tăriceanu îl vor în fruntea unuia dintre cele mai importante ministere, cel al Energiei, a scris cu propriile mâini în CV-ul presărat cu greşeli de ortografie că nu poate conduce un compartiment economic.
Toma Petcu
Toma Petcu (Opinia giurgiuveanului)

Propus de ALDE pentru a conduce nici mai mult nici mai puţin decât Ministerul Energiei - domeniu de importanţă strategică - deputatul Toma-Florin Petcu deţine, potrivit propriului CV, "cunoştinţe de autoapărare, dobţndite ăn cadru Şcoli Superioare a Jandarmeriei Române de la unitate Roşu", însă, aşa cum reiese din modul în care şi-a scris CV-ul, nu şi mari îndemânări în scrierea corectă a limbii române...

Astfel, CV-ul publicat de Petcu pe site-ul Camerei Deputaţilor este presărat cu greşeli, drept dovadă acele "dobţndite ân", "cadru" fără articol hotărât etc.

Mai mult, Petcu susţine că poate conduce orice "compartiment din cadrul unei compani cu excepţia celui economic", relatează HotNews. Trecând peste faptul că viitorul ministru a scris companii mâncând un i, merită remarcat că Ministerul Energiei este un minister eminamente economic, ori, dacă nu faci faţă unui departament, cum vei conduce un minister?

Dacă la limba română a arătat că nu stă foarte bine, în schimb, potrivit propriului CV, Petcu vorbeşte şi scrie engleză şi spaniolă la un nivel ... satisfăcător.

În pofida greşelilor din CV, Petcu i-a convins pe membrii comisiilor permanente pentru Politică economică, reformă şi privatizare, respectiv Industrii şi servicii din Parlament de potenţialul lui, aceştia validându-l pentru funcţia de ministru al Energiei, 40 de voturi fiind ''pentru'' şi 17 ''împotrivă''.

Potrivit gândul.info, Toma-Florian Petcu a precizat, în discursul său prezentat parlamentarilor, că îşi propune să menţină producţia de huilă necesară sistemului energetic, ba chiar să o sporească în minele din Valea Jiului. Petcu s-a referit şi la Hidroelectrica, despre care a spus că „se află într-o poziţie economică corectă”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne